OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πελετίδης: «Η Πάτρα αλλάζει θετικά κι ελπίζω να ομονοήσουμε για το καλό όλων μας»

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις πρωτοβουλίες του Δήμου σε θέματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία της πόλης, που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την εικόνα της και το πώς σ’ αυτή την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν όλοι, Δήμος, δημότες και φορείς, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

«Ξεκινάμε ένα διάλογο ουσιαστικό, που αφορά την πόλη μας και θέλουμε να συμμετέχουν όλοι σ’ αυτόν, προκειμένου φτάνοντας στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια, όχι με
γενικές και αόριστες συζητήσεις, αλλά πρακτικές λύσεις και με κανονισμό λειτουργίας», αποσαφήνισε αρχικά ο Δήμαρχος και συνέχισε τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Σε κάθε περίπτωση, πρωταγωνιστής είναι ο πατραϊκός λαός. Ο δημόσιος χώρος της πόλης μας, είναι η αυλή του σπιτιού μας, είναι ο χώρος όλων μας.
Για τον διάλογο που ξεκινά με τους φορείς έχει συγκροτηθεί Οργανωτική Επιτροπή, η οποία θα τον εξελίξει και θα τον ολοκληρώσει.

Αυτή την περίοδο, εκτελείται ένας συνδυασμός έργων στην πόλη μας και σίγουρα παρατηρείται μια όχληση, όμως τα νέα πεζοδρόμια, οι πεζοδρομήσεις, ο σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός το πράσινο, οι ποδηλατόδρομοι, θα αναβαθμίσουν λειτουργικά και αισθητικά την εικόνα της.

Τα έργα ανάπλασης για να αποδώσουν πλήρως και να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης, πρέπει να συνδυαστούν με ένα νέο τρόπο λειτουργίας της και να αναζητήσουμε τις αιτίες και τις λύσεις στα
κομβικά ζητήματα όπως η καθαριότητα, η ανακύκλωση, η κυκλοφορία στους δρόμους, η προσβασιμότητα σε πεζοδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους, η κάθε μορφής ρύπανση σε κτήρια και δημόσιους χώρους, η αυθαίρετη τοποθέτηση πινακίδων και άλλων διαφημιστικών μέσων.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, Δήμος, Φορείς, Σύλλογοι, επαγγελματίες, πολίτες μπορούμε να συνεργαστούμε για την αναζήτηση λύσεων. Στόχος μα είναι, να φτάσουμε τον Δεκέμβριο στο Δημοτικό Συμβούλιο, κι εκεί, με ουσιαστική συζήτηση να προχωρήσουμε στην σύνταξη ενός νέου Κανονισμού Λειτουργίας που θα ρυθμίζει τα θέματα της καθημερινότητας στην πόλη και σε ολόκληρο το Δήμο.

Ο κανονισμός λειτουργίας θα προσδιορίζει τις υποχρεώσεις όλων μας γιατί είναι βέβαιο ότι η μάχη για μία καθαρή όμορφη πόλη κερδίζεται με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων.
Έτσι από την επόμενη χρονιά θα έχουμε ένα εργαλείο που θα μας επιτρέψει να επιδιώξουμε με όλες τις δυνάμεις μας την αναγέννηση της εικόνας της πόλης και όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας.

Η Πάτρα αλλάζει θετικά κι ελπίζω να ομονοήσουμε για το καλό όλων μας».

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

«H Πάτρα αλλάζει όψη με μία σειρά μεγάλων αστικών αναπλάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο και τις συνοικίες.
Η όχληση που υπάρχει πάντα κατά την εκτέλεση μεγάλης κλίμακας έργων είναι αναπόφευκτη και μονοπωλεί για την ώρα την καθημερινότητά μας, όμως θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η ολοκλήρωση των έργων θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε κατοίκους και επαγγελματίες, θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής όλων μας και θα ενισχύσει τις προοπτικές προόδου της πόλης.

Νέα πεζοδρόμια, πεζοδρομήσεις, σύγχρονος ηλεκτροφωτισμός και αστικός εξοπλισμός, πράσινο, ποδηλατόδρομοι, εκσυγχρονισμός υποδομών, θα αναβαθμίσουν λειτουργικά και αισθητικά την εικόνα της Πάτρας.
Μία σύγχρονη και όμορφη πόλη είναι αυτή στην οποία θέλουμε όλοι να ζούμε και να δραστηριοποιούμαστε.

Τα έργα ανάπλασης όμως για να αποδώσουν πλήρως και να αλλάξουν ριζικά την εικόνα πρέπει να συνδυαστούν με ένα νέο τρόπο λειτουργίας της πόλης.
Τώρα, εν όψει της ολοκλήρωσης των έργων, είναι η στιγμή να κάνουμε μία βαθιά τομή και αλλάξουμε συμπεριφορές και συνήθειες που υποβαθμίζουν την εμφάνιση των κοινόχρηστων χώρων, να διορθώσουμε όλες τις παραλείψεις που και τα κακώς κείμενα που πληγώνουν την εικόνα της πόλης μας.

Είναι αναγκαίο να αναζητήσουμε τις αιτίες και τις λύσεις στα κομβικά ζητήματα όπως η καθαριότητα, η ανακύκλωση, η κυκλοφορία στους δρόμους, η προσβασιμότητα σε πεζοδρόμια και άλλους κοινόχρηστους χώρους, η κάθε μορφής ρύπανση σε κτήρια και δημόσιους χώρους, η αυθαίρετη τοποθέτηση πινακίδων και άλλων διαφημιστικών μέσων.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, Δήμος, Φορείς, Σύλλογοι, επαγγελματίες, πολίτες μπορούμε να συνεργαστούμε για την αναζήτηση λύσεων. Στόχος είναι η σύνταξη ενός νέου κανονισμού λειτουργίας που θα ρυθμίζει τα θέματα της καθημερινότητας στην πόλη και σε ολόκληρο το Δήμο.
Ο κανονισμός λειτουργίας θα προσδιορίζει τις υποχρεώσεις όλων μας γιατί είναι βέβαιο ότι η μάχη για μία καθαρή όμορφη πόλη κερδίζεται με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων.

Δεν είναι όμως μόνο οι κανόνες που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι αναγκαία και η αλλαγή νοοτροπίας που θα επιτρέψει να δούμε τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης ως προέκταση του σπιτιού μας, του καταστήματός μας, της επιχείρησης μας. Και οι η συνεισφορά όλων των Φορέων στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να είναι καθοριστική.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος ζητά να καταθέσετε τις προτάσεις σας για όλες τις αλλαγές που θεωρείτε ότι πρέπει να γίνουν στη λειτουργία της πόλης. Στο προσεχές διάστημα θα κληθείτε σε μία σύσκεψη για να συζητήσουμε τις προτάσεις σας πάνω στα θέματα που επηρεάζουν την εμφάνιση της πόλης.
Στόχος μας είναι, έως τα τέλη Δεκεμβρίου, να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ένας νέος κανονισμός λειτουργίας της πόλης.
Έτσι από την επόμενη χρονιά θα έχουμε ένα εργαλείο που θα μας επιτρέψει να επιδιώξουμε με όλες τις δυνάμεις μας την αναγέννηση της εικόνας της πόλης και όλων των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Δέλτα: Αναβάθμιση Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου «Κωνσταντίνος Χ. Θεοφάνης»

otavoice

Χρηματοδότηση 2.359.997,76€ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ. Αμαρουσίου: Ανακατασκευάστηκε η παιδική χαρά στην πλατεία Ξυλούρη

otavoice

Επίσκεψη Κερκυραίων της Νέας Υόρκης στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

otavoice

Ένα ακόμη φορτηγό εξασφάλισε για τις Υπηρεσίες του ο Δήμος Κηφισιάς

otavoice

Συνάντηση Παπαστεργίου- Γιασημάκη: “Ανοίξαμε ένα κεφάλαιο για το Δήμο Ωρωπού”

otavoice