OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΚΜ: Επιχειρηματική συνάντηση με γάλλους αγοραστές για εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις

Επιχειρηματική συνάντηση με γάλλους αγοραστές διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής.

Τη διοργάνωση ανέλαβε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής συνάντησης πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις και επισκέψεις σε επιχειρήσεις και παραγωγικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οργανώθηκαν δράσεις οινογνωσίας και γευσιγνωσίας αλλά και επισκέψεις σε σημεία ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160 επιχειρηματικές συναντήσεις με πάνω από 85 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στις Β2Β συναντήσεις προσκλήθηκαν και συμμετείχαν γάλλοι επαγγελματίες, προερχόμενοι από μεγάλες εισαγωγικές εταιρείες, από την αγορά τροφίμων και τον χώρο των δικτύων διανομής, καθώς και δημοσιογράφοι.

Κατά τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, οι γάλλοι αγοραστές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις μονάδες παραγωγής, να συναντήσουν εκπροσώπους των εταιρειών αλλά και να γνωρίσουν παραδοσιακά προϊόντα, ποικιλίες κρασιών που παράγονται στην περιοχή και συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε, ακόμη, επίσκεψη στο Μουσείο των Αιγών.

«Η επιχειρηματική συνάντηση των γάλλων αγοραστών με επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνοδεύτηκε από μεγάλη επιτυχία. Σε αυτό συντέλεσε και η άψογη συνεργασία που είχαμε με το γραφείο ΟΕΥ στο Παρίσι. Μέσα σε λίγες μέρες οι γάλλοι επιχειρηματίες γνώρισαν επιχειρήσεις, προϊόντα, τοπικές γεύσεις, οίνους αλλά και κομμάτια της τεράστιας ιστορίας της περιοχής μας -όλα αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε θέσει τον πήχη ψηλά και θα συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά και στις επόμενες δράσεις που προγραμματίζουμε με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπάνε Πρέλεβιτς.

Σχετικά Άρθρα

Χατζημάρκος- Μενδώνη: Νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της Μεσαιωνικής πόλης

otavoice

ΣΠΑΠ: Εργαζόμενοι, εθελοντές και αιρετοί στο Εθελοντικό Πότισμα στο Πεντελικό

otavoice

Στη Ραφήνα συνεδριάζει, Δευτέρα (29/7) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

otavoice

ΠΣτΕ: Άμεση και θετική η ανταπόκριση Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ, για το Κέντρο Πρόληψης Φωκίδας

otavoice

Προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

otavoice

Εκπαιδευτική άσκηση Πολιτικής Προστασίας στη Ρεματιά Χαλανδρίου

otavoice