OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Κορινθίων 18-21/7

Από την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων ανακοινώνεται το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, για τις προσεχείς ημέρες (από Πέμπτη 18 έως και Κυριακή 21 Ιουλίου).

• Πέμπτη 18 Ιουλίου, 21.00, Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια):
Εκδήλωση φολκλόρ με το χορευτικό συγκρότημα Ushba από την Γεωργία. Συμμετέχει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου, «Ο Απόλλων».

• Παρασκευή 19 Ιουλίου, 21.00, Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια):
Συναυλία – αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Η μουσική παράσταση «Ένα όμορφο αμάξι με δυο άλογα» είναι το βιωματικό ταξίδι του αείμνηστου ερμηνευτή, που συνεχίζει ο συνονόματος γιος του και περιλαμβάνει τραγούδια σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας.

Στο πρώτο μέρος τον μουσικό λόγο θα έχει η «Λαϊκή Ορχήστρα Γρηγόρη Μπιθικώτση», που θα συνοδεύσει τον Γρηγόρη Μπιθικώτση με τη Σταυρούλα Εσαμπαλίδη στο πλευρό του, σε τραγούδια από τον Μάρκο Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Χιώτη και Ζαμπέτα έως τον Χατζηδάκη και Θεοδωράκη.

Στο δεύτερο μέρος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να «τραγουδήσει» αξέχαστες επιτυχίες του χθες και του σήμερα.

• Παρασκευή 19 Ιουλίου, 21.15, Ξενία Αρχαίας Κορίνθου:
Έναρξη προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αρχαίας Κορίνθου ο Βελλερεφόντης.
Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν με την επαγγελματική θεατρική παράσταση «Αι γενεαί πάσαι… Νικηταράς!». Πρόκειται για το αριστούργημα του θεατρικού συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου μας παραδίδει τον ήρωα Νικηταρά (Χρίστος Γεωργίου) να συνομιλεί με την ψυχιατρικά ασθενή κόρη του, (Σάρα Τερζή) για όλους και για όλα.

Η συγκινητική παράσταση παρουσιάζει τη ζωή του Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστού και ως Νικηταρά. Ο Νικηταράς είναι αυτός, που έδωσε τόσες μάχες, που έσπασε τρία σπαθιά στα Δερβενάκια και που ποτέ δεν καταδέχτηκε να πάρει λάφυρα. Είναι αυτός, που φυλακίστηκε άδικα για δύο χρόνια σ’ ένα σκοτεινό κελί, υπομένοντας άγριους ξυλοδαρμούς και εξευτελισμούς.

Ένας ήρωας που μετά την επανάσταση του 1821, τυφλώθηκε από τις κακουχίες και τα βασανιστήρια και αναγκάστηκε να γίνει ζητιάνος, για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του. Είναι αυτός που είδε την κόρη του Σοφία να τρελαίνεται, επειδή τον αντίκρισε μες στα αίματα. Που είδε να βγάζουν το καλύβι του σε πλειστηριασμό. Ένας ήρωας, ένας Έλληνας που σε όλη του τη ζωή πολέμησε για μια πατρίδα ελεύθερη, αλλά ουδείς γνωρίζει μέχρι σήμερα, που βρίσκεται ο τάφος του.

• Σάββατο 20 Ιουλίου, 21.15, Ξενία Αρχαίας Κορίνθου:

Συνέχιση προφεστιβαλικών εκδηλώσεων με βραδιά μοντέρνων, λάτιν και οριεντάλ χορών. Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες από την Κορινθία, την Αργολίδα και την Αττική.

• Σάββατο 20 Ιουλίου, 20.30, Εξωτερικός χώρος Δημοτικού Θεάτρου:

Μουσική εκδήλωση με την Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Boeblingen από την Γερμανία. Η Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Boblingen της Στουτγάρδης, αποτελείται από μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Μουσικού Σχολειού Άλμπερτ Αϊνστάιν της πόλης Boblingen της Στουτγάρδης.

Πρόκειται για μια εξαιρετική Συμφωνική Ορχήστρα υψηλών προδιαγραφών, που οι μαθητές ξεχωρίζουν όχι μόνο για το νεαρό της ηλικίας τους, αλλά και την υψηλή τους κατάρτιση και την εκπαίδευσή τους.

Το κοινό θα απολαύσει υπέροχες εκτελέσεις σε ένα πρόγραμμα από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, με βραβευμένους σολίστ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα.

• Κυριακή 21 Ιουλίου, 21.15, Ξενία Αρχαίας Κορίνθου:

Ολοκλήρωση προφεστιβαλικών εκδηλώσεων με μία βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση: «Χορεύεις; Χορεύω!».

Η επιμέλεια της εκδήλωσης είναι από την Σοφία Ψωμά με συμμετοχή παραδοσιακών συλλόγων, αλλά και την παραδοσιακή ορχήστρα του Παναγιώτη Λάλεζα!

Παρουσιάζουν ο Κώστας Μπίσδας και η Χριστίνα Στούλη.

Σχετικά Άρθρα

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραχωρεί στον Δήμο Ναυπλιέων το μερίδιό του από την οικία Καρούζου

otavoice

Δ.Χαλκιδέων: Ξεκάθαρα αντίθετος σε ενδεχόμενο κατασκευής ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα

otavoice

Δ.Λαρισαίων: Συντονισμός υπηρεσιών για τα έργα σε Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή

otavoice

Δ.Ήλιδας: Έργα αποκατάστασης-ανακαίνισης στο ξύλινο θέατρο

otavoice

Δ.Πεντέλης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στα Μελίσσια

otavoice

Δ.Κοζάνης: Έργα ασφαλτόστρωσης στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

otavoice