OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Νίκος Μπάμπαλος: «Η ασφάλεια των συμπολιτών μας και, κυρίως, των παιδιών μας
είναι η απόλυτη προτεραιότητα»

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε την σχετική σύμβαση που δίνει εντολή στην ειδική επιστημονική ομάδα να αναλάβει τους ελέγχους, με την ολοκλήρωση των οποίων θα υπάρχει σαφή εικόνα για την ασφάλεια όλων των κτιρίων ευθύνης του Δήμου.

Θυμίζουμε, έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου στο σύνολο των σχολικών και δημοτικών κτιρίων της πόλης, τα αποτελέσματα του οποίου απεστάλησαν στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας για την απαραίτητη βαθμονόμηση.

Από αυτή τη διαδικασία προέκυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εν λόγω κτιρίων δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ενώ, σε ελάχιστα από αυτά, πρέπει να γίνει και δευτεροβάθμιος έλεγχος για την πληρέστερη εικόνα.

Εάν από τον δευτεροβάθμιο έλεγχο προκύψουν ζητήματα για την αρτιότητα των κτιρίων, ο Δήμος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες για την αποκατάστασή τους.

Και οι δύο φάσεις του ελέγχου έγιναν και γίνονται με χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή από προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Δεν θα κουραστούμε να το λέμε ότι η ασφάλεια των συμπολιτών μας και, κυρίως, των παιδιών μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Για αυτό κάνουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουμε ότι τα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία της πόλης μας είναι θωρακισμένα», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά Άρθρα

Χατζημάρκος- Μενδώνη: Νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της Μεσαιωνικής πόλης

otavoice

ΣΠΑΠ: Εργαζόμενοι, εθελοντές και αιρετοί στο Εθελοντικό Πότισμα στο Πεντελικό

otavoice

Στη Ραφήνα συνεδριάζει, Δευτέρα (29/7) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

otavoice

ΠΣτΕ: Άμεση και θετική η ανταπόκριση Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ, για το Κέντρο Πρόληψης Φωκίδας

otavoice

ΠΚΜ: Επιχειρηματική συνάντηση με γάλλους αγοραστές για εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις

otavoice

Εκπαιδευτική άσκηση Πολιτικής Προστασίας στη Ρεματιά Χαλανδρίου

otavoice