OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΣτΕ: Άμεση και θετική η ανταπόκριση Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ, για το Κέντρο Πρόληψης Φωκίδας

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Πέγκυ Αραβαντινού και Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Φωκίδας, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Αθανάσιο Θεοχάρη, καθώς και με τον Διευθυντή του Διοικητικού – Οικονομικού του Οργανισμού κ. Ιωάννη Κακλαμάνη. Στη συνέχεια μετέβη στο Υπουργείο Υγείας, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτριο Βαρτζόπουλο και τον Διευθυντή του γραφείου του, κ. Χρυσόστομο Τσατσούλη.

Το βασικό σημείο αναφοράς υπήρξε η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Φωκίδας.

Εξετάστηκαν οι δυνατότητες εξέλιξης του φορέα, η χρηματοδότηση του Κέντρου ενόψει της νέας περιόδου, αλλά και η στήριξη και συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού, ως βασικός εταίρος στο Κέντρο Πρόληψης Φωκίδας.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για την ψυχοκοινωνική υγεία.

Αναλύθηκε η μετάβαση όλων των δομών στον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων-ΕΟΠΑΕ. Καθώς και η ομαλή απορρόφηση των υπαλλήλων των κέντρων πρόληψης στο νέο οργανισμό. Ειδικότερα συζητήθηκε η δυναμική του Κέντρου Πρόληψης Φωκίδας και η ήπια μετάβαση του το 2027. Σημαντική υπήρξε και η στήριξη των θέσεων του Κέντρου Πρόληψης Φωκίδας από τον Υφυπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων εργασίας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Φωκίδας Πέγκυ Αραβαντινού δήλωσε: «Οι  συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ένα κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και αλληλεγγύης, με γνώμονα την πρόληψη των εξαρτήσεων ως μέσο αντιμετώπισης των παραγόντων που κάνουν ευάλωτο το άτομο και κυρίως ως μέσο ενδυνάμωσης και προστασίας, συμβάλλοντας στην αποφυγή ή την αναβολή της έναρξης χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών.
Η ανταπόκριση επί των αιτημάτων μας, τόσο από τον εποπτικό φορέα του Κέντρου Πρόληψης, τον ΟΚΑΝΑ, όσο και από τον εν μέρει χρηματοδοτικό φορέα του Κέντρου, το Υπουργείο Υγείας υπήρξε άμεση και θετική».

Σχετικά Άρθρα

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής

otavoice

Χατζημάρκος- Μενδώνη: Νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της Μεσαιωνικής πόλης

otavoice

ΣΠΑΠ: Εργαζόμενοι, εθελοντές και αιρετοί στο Εθελοντικό Πότισμα στο Πεντελικό

otavoice

Στη Ραφήνα συνεδριάζει, Δευτέρα (29/7) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

otavoice

ΠΚΜ: Επιχειρηματική συνάντηση με γάλλους αγοραστές για εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις

otavoice

Προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

otavoice