OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2024»: Εκδηλώσεις με πολύ κόσμο και για όλα τα γούστα

Mε μουσική για όλα τα γούστα και τη συμμετοχή δημοφιλών Ελλήνων καλλιτεχνών ολοκληρώθηκαν οι φετινές 4ήμερες εκδηλώσεις «Πυλαιώτικα 2024», που διοργανώθηκαν και φέτος από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού.

Πρόκειται για έναν καθιερωμένο θεσμό πολιτισμού και παράδοσης που συνδέονται με το θρησκευτικό και ευλαβικό στοιχείο και διοργανώνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου της Πυλαίας Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Πέτρινο Πολιτιστικό της Πυλαίας και στέφθηκαν από επιτυχία, καθώς τις παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες, ανάμεσά τους νέες και νέοι, ενώ το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Τα φετινά «Πυλαιώτικα 2024» ξεκίνησαν την Παρασκευή, με τη μεγάλη συναυλία των Χάρη Βαρθακούρη και Γιάννη Βαρδή.

«Για εμάς η λαϊκή παράδοση είναι ταυτισμένη με την ορθόδοξη παράδοση, οι δυο αυτές συμπορεύονται μαζί στους αιώνες και αποτελούν τις βαθιές στέρεες ρίζες του λαού μας.

Φιλοξενούμε δύο εξαιρετικούς γιούς δυο τρομερών πατεράδων του ελληνικού τραγουδιού: τον Χάρη Βαρθακούρη και τον Γιάννη Βαρδή. Είμαι σίγουρος ότι ο Γιάννης Πάριος και, από εκεί ψηλά, ο Αντώνης Βαρδής θα καμαρώνουν για τη φετινή σας συνεργασία. Δύο παιδιά που δεν είναι πια ακριβώς παιδιά, με βαριά κληρονομιά, που όμως έχουν δώσει τα δικά τους διαπιστευτήρια στο ελληνικό τραγούδι και έχουν αποδείξει ότι είναι πράγματι άξιοι στη σκηνή και γι’ αυτό τους αξίζει το θερμό μας χειροκρότημα», σημείωσε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος.

Στη συνέχεια οι δύο αγαπητοί τραγουδιστές παρέσυραν τον κόσμο με τις μοναδικές ερμηνείες τους, τραγουδώντας επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και αγαπάμε, σε μία συναυλία που διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες!

Το Σάββατο η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας και στα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων, καθώς και στα χορευτικά τμήματα του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ μοιράστηκε το παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι που προετοίμασαν και προσέφεραν οι κυρίες του ΚΑΠΗ Πυλαίας.

Τέλος την Κυριακή οι εκδηλώσεις έκλεισαν με την προβολή στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο ντοκιμαντέρ με θέμα τα ιστορικά μνημεία του Δήμου που αφορούν τις δημοτικές ενότητες Πυλαίας, Πανοράματος και Χορτιάτη και με τη διοργάνωση Συναυλίας Λαϊκής Ορχήστρας, που περιείχε λαϊκή μουσική, αλλά και μπαλάντες, ρούμπες και άλλα πολλά.

Τον τόνο στη βραδιά έδωσε το τριμελές μουσικό σχήμα, το οποίο αποτελούσαν ο Σταύρος Σιώπης στο μπουζούκι, ο Στέλιος Χρόνης στα πλήκτρα και τη φωνή και η Ράνια Τσαραμανίδου στη φωνή, που μάς ταξίδεψε με τα τραγούδια του σε κόσμους μακρινούς και όμορφους.

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Πολιούχου της Πυλαίας μας του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη, τα ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2024» ανέφερε στις δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού κ.Ανατολή Κωνσταντινίδου.

«Είναι ένας θεσμός ετών που φέρνει μνήμες ευχάριστες σε όλες και όλους μας στην Πυλαία και σε εμένα προσωπικά. Είχαμε οργανώσει στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού ένα πλούσιο τετραήμερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, διαμορφωμένο ώστε να ικανοποιήσει όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες του δήμου μας.

Με σπουδαίες συναυλίες, με μουσικοχορευτικές παραδοσιακές αλλά και λαϊκές βραδιές. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε όλες και όλοι γεροί με τη βοήθεια του Προφήτη Ηλία» κατέληξε στην δήλωσή της η κ. Κωνσταντινίδου.

Σχετικά Άρθρα

ΔΣ ΚΕΔΕ: Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων

otavoice

Δ. Εορδαίας: Συστάσεις σε κτηνοτρόφους για την προφύλαξη από την πανώλη

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Συνεχίζεται εντατικά η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι ο πυρήνας της υγιούς επιχειρηματικότητας»

otavoice

Ψηφιακός Ταχυδρόμος στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

otavoice

Ξεκίνησε το πολιτιστικό καλοκαίρι που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

otavoice