OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Πρόεδρος του Δικτύου ΦοΔΣΑ, Π. Σημανδηράκης

Στην Αθήνα μετέβη ο Πρόεδρος του Δικτύου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) και Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή του Δικτύου, Κώστα Πατεράκη, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Ζερβός, ειδικός Γραμματέας προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης- Ταμείο Συνοχής (ΕΣΠΑ) και ο Νίκος Μαμαλούγκος, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγραμμάτων «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» και «Πολιτική Προστασία» (ΕΥΔ ΠΕΚΑ & ΠΟΛΠΡΟ), συζητήθηκαν ζητήματα στοχοθεσίας αλλά και χρηματοδότησης των έργων που αφορούν τα μέλη του Δικτύου ΦοΔΣΑ.

Σύμφωνα και με το αίτημα του Προέδρου του Δικτύου, το Υπουργείο δεσμεύθηκε να προσκαλέσει όλους τους ΦοΔΣΑ, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις νέες προϋποθέσεις του προγράμματος ΠΕΚΑ, τις χρηματοδοτήσεις των έργων διαχείρισης απορριμμάτων τους αλλά και την προετοιμασία που απαιτείται από μέρος τους.

Όπως επισήμανε ο κ. Σημανδηράκης: «το Δίκτυο ΦοΔΣΑ θα σταθεί αρωγός στην Εθνική προσπάθεια ολοκλήρωσης των υποδομών και της βελτίωσης των δεικτών σε ζητήματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, δίνοντας έμφαση στην αύξηση της ανακύκλωσης και στη μείωση της ταφής».

Ο κ. Υπουργός ευχήθηκε στον κ. Σημανδηράκη καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα ως Πρόεδρος του Δικτύου ΦοΔΣΑ, όπως και στο νέο διοικητικό συμβούλιο και στον συντονιστή και δήλωσε βέβαιος για την αγαστή και σταθερή συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Τέλος, όπως αναφέρθηκε από πλευράς του Υπουργείου αναμένεται να εκδοθεί έγγραφο οδηγιών με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ΦοΔΣΑ, προκειμένου να ενταχθούν σε προσκλήσεις χρηματοδότησης όλα τα απαιτούμενα έργα που θα διασφαλίσουν με τη λειτουργία τους την επίτευξη των στόχων της νέας προγραμματικής περιόδου.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice