OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Συμπολιτεία»: Οι πολίτες μας αποκτούν έναν χώρο «στολίδι» στη Νέα Πεντέλη

Οι πολίτες μας αποκτούν έναν χώρο – «στολίδι» στη Νέα Πεντέλη για ποιοτική άθληση και ψυχαγωγία

Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανάδειξης του Λόφου του Προφήτη Ηλία και αναβάθμισης του γηπέδου που «ξεμπλόκαρε» η διοίκηση της «Συμπολιτείας»

Σε φάση υλοποίησης μπαίνουν, το ένα μετά το άλλο, τα μεγάλα έργα που δρομολόγησε η «Συμπολιτεία» κατά τη διοίκησή της, την περίοδο 2019-2023. Χθες, Πέμπτη 25 Ιουλίου, ήταν η σειρά της Νέας Πεντέλης, όπου είχαμε την υπογραφή της σύμβασης για την ανάδειξη του Λόφου του Προφήτη Ηλία και την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο. Μια, πραγματικά, ιστορική μέρα, καθώς η αναβάθμιση του γηπέδου, αλλά και η ανάπλαση της περιοχής, με την ανάδειξη του δάσους, τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου, την ασφάλεια και την πυροπροστασία του συνόλου του άλσους που περιβάλλει τον Λόφο του Προφήτη Ηλία, είναι πια γεγονός και όχι μόνο ένας διαχρονικός ευσεβής πόθος.

Πρόκειται για ένα έργο που «πήρε πάνω της» η επικεφαλής της «Συμπολιτείας» και τέως δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, η οποία ήταν εκείνη που από το 2014 είχε προτείνει τη μοναδική λύση που θα «ξεμπλόκαρε» τις διαδικασίες και θα άνοιγε τον δρόμο για την ανάπλαση της περιοχής. Δυστυχώς, δεν εισακούστηκε από την τότε διοίκηση του Δήμου και έτσι φθάσαμε στο 2019, οπότε ουσιαστικά άρχισαν να δρομολογούνται από τη διοίκηση της «Συμπολιτείας» οι απαραίτητες ενέργειες, που οδήγησαν στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης.

Συγκεκριμένα, η κ. Κεχαγιά, μαζί με τους συνεργάτες της, εργάστηκαν μεθοδικά και:

-Συνέταξαν τις απαραίτητες μελέτες, οι οποίες έλαβαν την έγκριση των αρμοδίων αρχών και ειδικά των δασικών υπηρεσιών.
– Εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση του έργου με 5,4 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.
– Υλοποίησαν ομαλά τη διαγωνιστική διαδικασία.
– Στο τέλος του 2023 εξασφάλισαν το πρώτο πρακτικό του διαγωνισμού.

«Δουλέψαμε με σχέδιο, “τρέξαμε” όλες τις διαδικασίες, αξιοποιήσαμε κάθε δυνατότητα και αυτό που κάποτε αποτελούσε ευσεβή πόθο πλέον είναι μια ορατή πραγματικότητα. Οι νέοι της πόλης μας θα αποκτήσουν σύντομα έναν ποιοτικό χώρο άθλησης, ένα πραγματικό στολίδι, που όλοι οι πολίτες θα μπορούν να απολαμβάνουν για ποιοτική άθληση και ψυχαγωγία» δήλωσε αναφορικά με την υπογραφή της σύμβασης η επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Δ. Κεχαγιά, προσθέτοντας ότι «η προσφορά μας στην πόλη συνεχίζεται με έργα…».

Σχετικά Άρθρα

Το αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου εγκαινίασε η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

otavoice

ΠΔΕ-Β. Γιαννόπουλος : «Οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση σε προτεραιότητα»

otavoice

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος στη Ρακίτα Αχαΐας

otavoice

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού σε γειτονιές, πλατείες και σχολεία της Πάτρας

otavoice

Συνάντηση Λέντζα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

otavoice

Χ. Δούκας: Κάποιοι σχεδιάζουν λουκέτα, δεν θα το επιτρέψουμε…

otavoice