OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συμφωνία Δ. Κορδελιού-Ευόσμου με την Κεντρική Λαχαναγορά για το κοινωνικό παντοπωλείο

«Πάγκους Αγάπης και Αλληλεγγύης» για τις οικονομικά ευάλωτες οικογένειες θα τοποθετήσει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στις λαϊκές αγορές

Συμφωνία με τη διοίκηση της Κεντρικής Λαχαναγοράς της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του με τρόφιμα που διαθέτει στις αποθήκες της, πραγματοποίησε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, δια της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Τρόφιμα των αποθηκών θα δίνονται δωρεάν στην αντιδημαρχία και όσα από αυτά είναι κατάλληλα για κατανάλωση θα χορηγούνται μέσω του κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου σε ωφελούμενες οικογένειες. Τα υπόλοιπα θα διοχετεύονται στους καφέ κάδους για την ανακύκλωση των οργανικών αποβλήτων, που έχει τοποθετήσει η νέα διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Επίσης, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης θα τοποθετήσει πιλοτικά σε μία λαϊκή αγορά του δήμου τον «Πάγκο Αγάπης και Αλληλεγγύης». Σε αυτόν θα μπορούν οι πωλητές της λαϊκής αγοράς αλλά και ο κάθε πολίτης να αφήνουν τρόφιμα για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Στόχος της αντιδημαρχίας είναι να τοποθετηθούν στη συνέχεια αντίστοιχοι πάγκοι σε όλες τις λαϊκές αγορές του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

«Η ενίσχυση των οικονομικά ευάλωτων οικογενειών αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους της νέας διοίκησης του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί κυρίως μέσα από τη διεύρυνση των παροχών του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν κι άλλες ενέργειες, ώστε να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή ανακούφιση σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες. Κανείς σε αυτόν τον δήμο δεν πρέπει να νιώθει μόνος», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αιγάλεω: Γιορτινό κλίμα στην Καλοκαιρινή Γιορτή των Τμημάτων Κολύμβησης

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για την αποπεράτωση του κλειστού γυμναστηρίου Ψαχνών

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Τιμήθηκε η μνήμη των καταδρομέων, Ν. Καβροχωριανού και Η. Τούλη

otavoice

Αναβιώνει και φέτος στον Χορτιάτη, το παραδοσιακό «Κουρμπάνι»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Χοροί από όλη την Ελλάδα στο 6ο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού

otavoice

Η ΔΕΥΑΡ ανακτά την αξιοπιστία της και δίνει λύσεις στην καθημερινότητα

otavoice