OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Πλατανιά με την Προϊσταμένη Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Πραγματοποιήθηκε χθες, μετά από πρόσκληση της Προϊσταμένης της Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Χρύσας Τερεζάκη, συνάντηση με τον Δημάρχο Πλατανιά κ. Γιάννη Μαλανδράκη , με θέμα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Πλατανιά.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες η απερχόμενη Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη – Πλοκαμάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Πλατανιά κ. Αντώνης Φραγκονικολάκης και ο Αντιδήμαρχος της ΔΕ Μουσούρων κ. Στέλιος Δημητρογιαννάκης καθώς και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Χανίων.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων, και ειδικότερα για αναφορές καθώς και σε δημοσιεύματα σχετικά με τον επιχειρούμενο λειτουργικό υποβιβασμό τεσσάρων Δημοτικών μας Σχολείων.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Πλατανιά, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε στη βάση αναφορών από Διευθυντές Σχολικών Μονάδων καθώς και δημοσιευμάτων στο Τοπικό Τύπο, περί επιχειρούμενης υποβάθμισης Σχολικών μας Μονάδων και χαιρόμαστε που μετά από ενέργειες της Προϊσταμένης Α’ βάθμιαςς Εκπαίδευσης και των Διευθυντών μας αυτή δε πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Η Προϊσταμένη κ. Τερεζάκη διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και όλους τους παρευρισκόμενους ότι οι εισηγήσεις της, θα αφορούν στη διατήρηση της λειτουργικότητας όλων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Πλατανιά για τα έτη 2024-2025 σύμφωνα και με την προηγούμενη σχολική χρονιά 2023-2024, διασφαλίζοντας έτσι την εύρυθμη και ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο κ. Μαλανδράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς από τη συνάντηση διαφάνηκε ότι βούληση της Α΄ θμιας Εκπαίδευσης Χανίων είναι, η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των Σχολικών μας Μονάδων, ώστε να μην υποβιβαστεί το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και οι ευκαιρίες μάθησης προς τους μαθητές του Δήμου Πλατανιά.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice