OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανανέωσης της χάραξης και του χρώματος των διαβάσεων στους δρόμους της πόλης του Κιλκίς.

Με προτεραιότητα στην ασφάλεια των μαθητών οι πρώτες διαβάσεις επανασχεδιάστηκαν και βάφτηκαν με λευκό χρώμα σε δρόμους δίπλα σε σχολεία.

Με επιμέλεια του συνεργείου της τεχνικής υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στις οδούς Μοσκώφ, Σόλωνος, Αθηνών, Καμπάνη, Περικλέους, Καυκάσου, Καραγιαννοπούλου, Πλάτωνος, Σωκράτους,Παπαλουκά, Μιλτιάδου, Ακροπόλεως, Γιώργου Σεφέρη, Δεκαπέντε Μαρτύρων, στην προέκταση της Ν. Παναγιώτου και σε τμήματα της Βενιζέλου και της Γ. Καπέτα. Εκτός από την πόλη διαβάσεις πεζών έχουν πραγματοποιηθεί και σε δρόμους των Δημοτικών Κοινοτήτων Καμπάνη και Μανδρών.

Οι εργασίες συντήρησης των διαβάσεων γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο δηλ. την επαναχάραξη με χαρτοταινία σηματοδοτημένων διαβάσεων που είχαν σβηστεί, τη βαφή και την προσθήκη υαλοσφαιριδίου, που είναι ανθεκτικό υλικό και απρόσβλητο στη σκόνη.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στις οδούς Θεσσαλονίκης, Γ. Καπέτα και Βενιζέλου και θα επαναληφθούν σε δρόμους σχολείων όπου τα χρώματά τους ξεθώριασαν.

Οι διαβάσεις των πεζών, σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. εξυπηρετούν την ασφαλή διέλευση των πεζών αλλά και την εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων.
Οι πεζοί έχουν προτεραιότητα στις διαβάσεις των πεζών, ακόμη κι όταν δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης.

Οι οδηγοί οφείλουν να σταματούν πριν τη διάβαση, όταν κάποιος πεζός ετοιμάζεται να τη διασχίσει ή τη διασχίζει ήδη. Πρέπει, επομένως, να πλησιάζουν με μικρή ταχύτητα τη διάβαση και να διατηρούν χαμηλή ταχύτητα σε όλο το πλάτος της διάβασης πεζών.

Απαγορεύεται αυστηρά η στάση και η στάθμευση οχήματος σε απόσταση έως και πέντε μέτρων από κάθε άκρη της διάβασης των πεζών.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice