OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου εγκαινίασε η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε σήμερα (27/7), το αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου, παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, της δημάρχου Τήλου Μαρίας Καμμά και πλήθους κόσμου.

Το αρχαιολογικό μουσείο του νησιού ξεπέρασε σε κόστος τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο σχεδιασμός και η ανέγερσή του υλοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων της Δωδεκανήσου. Το έργο υλοποιήθηκε κατόπιν δωρεάς του οικοπέδου από την Ιερά Μητρόπολη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελορίζου το 2014 με την στήριξη του δήμου Τήλου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που συνέβαλαν στην ένταξή του στο σύγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποιεί μια σειρά από αυτοψίες σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και έχει συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου. Όπως δήλωσε από την Ρόδο νωρίτερα η υπουργός, έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ υλοποιούνται από το Yπουργείο Πολιτισμού στο Νότιο Αιγαίο, ενώ ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα, ο τομέας του πολιτισμού θα απορροφήσει, επιπλέον, περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 Η Δήμαρχος Τήλου κ. Μαρία Καμμά, σε δήλωσή της, εξέφρασε την υπερηφάνεια και τη χαρά όλων των κατοίκων του νησιού για το νέο μουσείο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ντόπιους και επισκέπτες. «Είμαστε περήφανοι για το νέο μας μουσείο, το οποίο αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό μας και ενισχύει την πολιτιστική μας ταυτότητα», δήλωσε η κ. Καμμά.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Τήλου αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του πολιτιστικού μας τουρισμού και την προβολή της μοναδικής μας κληρονομιάς. Καλούμε όλους να επισκεφθούν το μουσείο και να ανακαλύψουν τον πλούτο της ιστορίας μας.

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ-Β. Γιαννόπουλος : «Οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση σε προτεραιότητα»

otavoice

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος στη Ρακίτα Αχαΐας

otavoice

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού σε γειτονιές, πλατείες και σχολεία της Πάτρας

otavoice

«Συμπολιτεία»: Οι πολίτες μας αποκτούν έναν χώρο «στολίδι» στη Νέα Πεντέλη

otavoice

Συνάντηση Λέντζα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

otavoice

Χ. Δούκας: Κάποιοι σχεδιάζουν λουκέτα, δεν θα το επιτρέψουμε…

otavoice