OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το Followgreen του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη ξεπέρασε τα 5.000 μέλη

O Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη έχοντας αυξημένο ενδιαφέρον σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, έθεσε σε λειτουργία πριν από πέντε χρόνια, τη διαδικτυακή πλατφόρμα για την επιβράβευση της ανακύκλωσης Followgreen.

Σήμερα, τα ενεργά μέλη ξεπέρασαν τα 5.000 και συνεχίζουμε δυναμικά την ανοδική της πορεία μεταφέροντας το μήνυμα για μια καθαρότερη πόλη και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μέχρις στιγμής η θετική πορεία του προγράμματος διαγράφεται ως εξής:

• 5.000 και πλέον νοικοκυριά είναι πλέον ενεργά μέλη στη δημοτική πλατφόρμα που αντιστοιχούν περίπου στο 20% των νοικοκυριών του Δήμου,

• 82 τοπικές επιχειρήσεις έχουν ήδη δηλώσει προσφορές σε είδη & υπηρεσίες εστίασης, μόδας, ομορφιάς, σπιτιού, αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού κ.α.,

• 7.500 αγορές σε τοπικές επιχειρήσεις και συμμετοχές στις κληρώσεις της διαδικτυακής πλατφόρμας, με εξαργύρωση 1.042.047 πόντων επιβράβευσης.

• Ο Μαραθώνιος Ανακύκλωσης υλοποιήθηκε για 6η συνεχή σχολική χρονιά σε 47 σχολικές μονάδες, με τη συμμετοχή 7.208 μαθητών, οι οποίοι μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ανακύκλωσαν σε 4 ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες), συλλέγοντας συνολικά 24.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Συνεχίζουμε δυναμικά με νέες ανανεωμένες προσφορές των τοπικών επιχειρήσεων στο http://followgreen.gr/pilea-hortiatis/offer, αλλά και με νέες Σχολικές Δράσεις Ανακύκλωσης με τη νέα σχολική χρονιά.

Ευχαριστούμε τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά για τη μεγάλη ανταπόκρισή τους, καθώς με συνεργασία και συλλογικό πνεύμα συμμετέχουμε στην προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον.
Με την δική σας στήριξη στέλνουμε το ηχηρό μήνυμα πως η ανακύκλωση γίνεται κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μας.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice