OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τοποθετείται η οροφή στη Δημοτική Αγορά των Χανίων

Τοποθετείται η οροφή στη Δημοτική Αγορά των Χανίων – Δήμαρχος Χανίων, Π. Σημανδηράκης: «Με γοργούς ρυθμούς η αποκατάσταση της Δημοτικής μας Αγοράς»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση της οροφής στο εμβληματικό κτίριο της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, καθώς από σήμερα, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2027, ξεκίνησε η τοποθέτηση των πρώτων τμημάτων της.

Στο σημείο βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από τον
Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλη Καλογριδάκη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Μανώλη Καραγιαννάκη, Αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου.

Ο κ. Σημανδηράκης στο περιθώριο της αυτοψίας, που πραγματοποίησε, σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. τόνισε χαρακτηριστικά: «Μεγάλη ικανοποίηση σήμερα για τον Δήμο αλλά νομίζω και για όλη την κοινωνία των Χανίων, καθώς γίνεται ένα καθοριστικό βήμα στην πρόοδο του έργου της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς με την τοποθέτηση της οροφής. Οι εργασίες προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς και όπως βλέπετε συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα των παρεμβάσεων», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, διευκρινίζοντας ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το οποίο παραμένει σε ισχύ, το έργο θα παραδοθεί την άνοιξη του 2025.


«Ξεπερνώντας τις πολλές και κρίσιμες δυσκολίες, που είχαμε να αντιμετωπίσουμε το προηγούμενο διάστημα, ξεκάθαρα μπορούμε να πούμε πλέον ότι το έργο «τρέχει», προχωρά απρόσκοπτα και εκφράζουμε τη χαρά μας όχι μόνο για την ταχύτητα των εργασιών αλλά και για την ποιότητα των παρεμβάσεων, την ποιότητα των υλικών, τον εξοπλισμό, ο οποίος έρχεται και ξέρω ότι είναι κάτι το οποίο ανακουφίζει όλες τις Χανιώτισσες και όλους τους Χανιώτες», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων, χαρακτηρίζοντας ιστορική την ευθύνη της αποκατάστασης του μνημείου.

Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ αναφερόμενος στη διαδικασία για τον νέο κανονισμό λειτουργίας της Δημοτικής Αγοράς, ο οποίος θα προστατεύει τη φυσιογνωμία της και θα προωθεί τα τοπικά προϊόντα, τόνισε ότι προχωρά απρόσκοπτα, σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες. «Νομίζω ότι είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα, που φαίνεται ότι, παρά τις οποίες καθυστερήσεις και δυσκολίες υπήρξαν, το κερδίζουμε καθημερινά», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Μιχάλης Καλογριδάκης, χαρακτήρισε το έργο της Δημοτικής Αγοράς «ναυαρχίδα» του Δήμου Χανίων, γνωστοποιώντας ότι η στέγη αποτελεί πιστό αντίγραφο της παλιάς, ενώ τοποθετείται πρώτα το δυτικό κομμάτι και θα ακολουθήσει το νότιο, το βόρειο και στο τέλος το ανατολικό. «Προχωράμε τις εργασίες με γρήγορους ρυθμούς, ειδικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, που ξεπεράσαμε τα προβλήματα με την αγοραπωλησία του μετόχου και είμαστε πολύ χαρούμενοι, που τοποθετείται το πρώτο κομμάτι της στέγης, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τη δύσκολη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Καλογριδάκης, προσθέτοντας ότι έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται και τα πατώματα, ενώ έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες, ώστε το έργο να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς.

Σχετικά Άρθρα

Χατζημάρκος- Μενδώνη: Νέο κεφάλαιο στην μακρά ιστορία της Μεσαιωνικής πόλης

otavoice

ΣΠΑΠ: Εργαζόμενοι, εθελοντές και αιρετοί στο Εθελοντικό Πότισμα στο Πεντελικό

otavoice

Στη Ραφήνα συνεδριάζει, Δευτέρα (29/7) το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

otavoice

ΠΣτΕ: Άμεση και θετική η ανταπόκριση Υπουργείου Υγείας και ΟΚΑΝΑ, για το Κέντρο Πρόληψης Φωκίδας

otavoice

ΠΚΜ: Επιχειρηματική συνάντηση με γάλλους αγοραστές για εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις

otavoice

Προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

otavoice