OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ξεκίνησε το έργο συνολικής ανάπλασης πλέγματος δρόμων σε Κορδελιό και Εύοσμο

Ξεκίνησε και επίσημα το έργο συνολικής ανάπλασης πλέγματος δρόμων στο Ελευθέριο – Κορδελιό και της οδού Καραολή και Δημητρίου, στον Εύοσμο

Μπήκε στις «ράγες» η εκτέλεση του πρώτου μεγάλου τεχνικού έργου επί της διοίκησης Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Ξεκίνησε και επίσημα η υλοποίηση του πρώτου μεγάλου τεχνικού έργου, που πραγματοποιεί ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου επί διοίκησης του Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

Πρόκειται για την ανάπλαση ενός πλέγματος δρόμων στο Ελευθέριο – Κορδελιό, καθώς και μίας από τις κεντρικότερες οδούς του Ευόσμου, της Καραολή και Δημητρίου. Το συνολικό κόστος εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 6.813.000 ευρώ.

Μεταξύ του δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη και του ανάδοχου εργολάβου υπογράφηκε η σχετική σύμβαση και από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν διάφορες συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών για τον ορθότερο σχεδιασμό και υλοποίηση του έργου, ώστε να επιτευχθεί η λιγότερη δυνατή όχληση για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλους τους διερχόμενους.

Στο Ελευθέριο – Κορδελιό θα γίνει ανάπλαση σε τμήματα των εξής οδών: Εθνικής Αντιστάσεως, Μελίνας Μερκούρη, Αθανασίου Διάκου, Σιατίστης και Κρήτης. Θα αναπλαστούν τα πεζοδρόμια, θα γίνουν δενδροφυτεύσεις, θα τοποθετηθούν καινούργιος ηλεκτροφωτισμός και κάδοι απορριμμάτων, θα διαμορφωθούν θέσεις στάθμευσης κτλ..

Αντίστοιχες εργασίες θα γίνουν και στην οδό Καραολή και Δημητρίου.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΝΕΘ Α.Ε., ενώ την υλοποίησή του θα αναλάβει η εταιρεία ΔΕΥΚΩΝ Α.Τ.Ε.

«Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους συμπολίτες μας και ξεκινάμε το πρώτο μεγάλο τεχνικό έργο στον τόπο μας. Σήμερα τα πεζοδρόμια όλων αυτών των δρόμων παρουσιάζουν πολλά προβλήματα και σε διάφορα σημεία αποτελούν παγίδες για τη σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας. Όλα αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν και με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδώσουμε στους δημότες οδούς ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στις οποίες θα χαίρονται να κυκλοφορούν είτε πεζοί είτε με τα οχήματά τους», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Κατερίνης: Ο τουρισμός, το αναπτυξιακό κλειδί της παραλιακής ζώνης

otavoice

ΠΚΜ: Ασφαλτικές εργασίες στη 12η Επαρχιακή Οδό και συντήρησης στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης

otavoice

Δ. Ήλιδας: Τεράστια επιτυχία στο τουρνουά Beach Soccer, στην παραλία Κουρούτας

otavoice

Δήμαρχος Ν. Ιωνίας: Έγινε το επόμενο βήμα για την ΕΡΙΟΤΕΚ

otavoice

Λαγκάδια Γορτυνίας: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη

otavoice

Ουσιαστικές και σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Καστοριάς στην Αθήνα

otavoice