OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε χωριά του Δήμου Γορτυνίας

Άμεση και συντονισμένη ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής στον οικισμό Καστράκι του Δήμου Γορτυνίας, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς το μεσημέρι της Παρασκευής, καταφέρνοντας να περιορίσουν την εξάπλωσή της και να μην κινδυνεύουν οικισμοί.

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή δυσχέραιναν το έργο της πυροσβεστικής και των εθελοντών.

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα χωριά Φαναράκι και Καστράκι, πλησίασε το χωριό Χρυσοχώρι, χωρίς όμως να απειλήσει άμεσα τα σπίτια και χάρη στην ταχύτατη αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων και πολλών εθελοντών από την ευρύτερη περιοχή δεν χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα εκκένωσης στους κατοίκους.

Στη μάχη της κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα, πολυάριθμες πεζοπόρες δυνάμεις (60 πυροσβέστες με 25 οχήματα) και πυροσβεστικά οχήματα, γκρέιτερ και βυτιά του Δήμου Γορτυνίας που μάχονταν στο έδαφος. Εθελοντές από τις γύρω περιοχές με ιδιωτικά μέσα, μηχανήματα και δεξαμενές πήραν μέρος στις προσπάθειες ελέγχου του πύρινου μετώπου.

Υδροφόρες και μηχανήματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και πυροσβεστικές δυνάμεις από Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Ηλεία έφτασαν από νωρίς στην περιοχή ενισχύοντας την προσπάθεια.

Τον γενικό συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει ο Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Νίκος Ρουμελιώτης.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης, όλοι οι Αντιδήμαρχοι, μέλη της Πολιτικής Προστασίας και προσωπικό του Δήμου βρέθηκαν από νωρίς στο σημείο που επιχειρούσαν οι δυνάμεις. Αυτοψία πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Κατάστασης, παρουσία
του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη  προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να συντονιστούν οι περαιτέρω ενέργειες.

Ο Υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε πολλές φορές από το πρωί με τον Δήμαρχο Ευστάθιο Κούλη και άλλους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη.

Όλες οι δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να αντιμετωπιστούν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Χρηματοδότηση της ΟΧΕ βόρειας Εύβοιας από το «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027»

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο

otavoice

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice