OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Γιουτίκα – Σταϊκούρα για τον Προαστικό Θεσσαλονίκης

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για να μπει «στις ράγες» ο Δυτικός Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Θεσσαλονίκης και η κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών του ΔΙΠΑΕ, στο επίκεντρο συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Κώστα Γιουτίκα, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σταϊκούρα.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Θεσσαλονίκης ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας, με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψης του στην πόλη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Γιουτίκα, στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια, μετείχαν επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και η Γενική Γραμματέας Μεταφορών, Δέσποινα Παληαρούτα.

Ο κ. Γιουτίκας αφού επισήμανε τα πολλαπλά οφέλη από την ανάπτυξη του Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου στη βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης των πολιτών, την εξυπηρέτηση χιλιάδων εργαζόμενων, επιχειρήσεων και εταιρειών Logistics που δραστηριοποιούνται στη δυτική πλευρά της πόλης, τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της περιβαλλοντικής ρύπανσης, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσει στην ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, ζήτησε από τον Υπουργό να προχωρήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα οι διαδικασίες.

Όπως υπογράμμισε, ο Δυτικός Προαστιακός της Θεσσαλονίκης, έχοντας το ισχυρό πλεονέκτημα της επανάχρησης υφιστάμενου τμήματος μη ενεργού σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ, είναι ένα έργο που μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε σε συνδυασμό με την έναρξη κυκλοφορίας του Μετρό στα τέλη Νοεμβρίου και την εξελισσόμενη αναβάθμιση του στόλου του ΟΑΣΘ, να συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών μετακίνησης στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε επί χάρτου, ο Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε προς τον Υπουργό, την ανάγκη μεταφορικής κάλυψης του Campus του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος( ΔΙ.ΠΑ.Ε.) στη Σίνδο, προκειμένου για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των φοιτητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και τη σκοπιμότητα κάλυψης των συγκοινωνιακών αναγκών με στάσεις επιβίβασης – αποβίβασης του Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου έως τη Γέφυρα του Δήμου Χαλκηδόνος.

Σε ανάλογο πνεύμα κινήθηκαν και οι επισημάνσεις του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σταϊκούρας, που αντιμετώπισε με ενδιαφέρον τις παρατηρήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, δεσμεύτηκε για νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την προώθηση του έργου του Δυτικού Προαστιακού, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων της ΕΡΓΟΣΕ.

Σχετικά Άρθρα

Π.Ε. Πιερίας και Δήμος Πύδνας-Κολινδρού αναδεικνύουν παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής

otavoice

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Ξεκινούν τα αθλητικά προγράμματα της νέας χρονιάς

otavoice

Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Κανένα παιδί εκτός δομών

otavoice

ΠΔΜ: Ετοιμότητα για το «ΑΠΟΛΛΩΝ»-Υπογράφηκε το καταστατικό της Ενεργειακής Κοινότητας

otavoice

Τους ήρωες των Καλεσών τίμησαν ο Δήμος Μαλεβιζίου και η ΤΚ Καλεσών

otavoice

Οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης

otavoice