OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αδελφοποιήθηκαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γερακαριού και Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας

Με τις ένθερμες ευχές των Δημάρχων Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Αθηνών Γιάννη Τομπούλογλου επισφράγισαν την αδελφοποίησή τους ο Πολιτιστικός Προοδευτικός Σύλλογος Γερακαριού και ο Σύλλογος Ποντίων Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας ‘’Δημήτριος Υψηλάντης’’.

Η τελετή αδελφοποίησης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στον προαύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Γερακαριού, με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Συλλόγων.

Οι σχέσεις τους αναπτύχθηκαν την τελευταία δεκαετία με επίκεντρο την ποντιακή πολιτιστική παραγωγή, παρόλα αυτά οι δίαυλοι επικοινωνίας έχουν δημιουργηθεί πολύ πιο παλιά, στα τέλη της δεκαετίας του ΄40, όταν πολλοί κάτοικοι του Γερακαριού μετοίκησαν στη Νέα Χαλκηδόνα. Αρκετοί Γερακαριώτες, μάλιστα, είναι ιδρυτικά μέλη και στυλοβάτες του Συλλόγου Ποντίων ‘’Δημήτριος Υψηλάντης’’, ο οποίος συστάθηκε το 1978.

Τον Δήμο Κιλκίς εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, ο οποίος χαιρέτησε την επισημοποίηση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας των δύο Συλλόγων, ενώ παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γερακαριού Σάββας Ανδρεανίδης και εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι προ-φεστιβαλικές για την Ποντιακή Διάλεκτο στην Πτολεμαΐδα

otavoice

Δ. Πειραιά: Εργαζόμενη κατήγγειλε βιασμό από συνάδελφό της, μέσα σε απορριμματοφόρο

otavoice

Η Τήλος υποδέχθηκε τα σκάφη της Aegean Regatta

otavoice

Αντιπεριφερειάρχης ΑΜΘ: “Ενδεχομένως διανύουμε την χρονιά επιδημίας ιού του Δυτικού Νείλου”

otavoice

ΠΚΜ: Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Ε.Ο.2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

otavoice

Δ. Χανίων: Ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στις καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

otavoice