OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αυτοψία κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις χαλαζόπληκτες περιοχές

Μετά από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν σε αρκετές περιοχές του ν. Λάρισας την Τρίτη 20/8/24, κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε σήμερα το Δαμάσι και την ευρύτερη περιοχή Τύρναβου για μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς.

Παρόντες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Τσέτσιλας, η προϊσταμένη του τμήματος Προστασίας Φυτών Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟ Π.Ε. Λάρισας κα Α. Σταματοπούλου, ενώ από τον ΕΛΓΑ παρευρέθηκε ο προϊστάμενος στο υποκατάστημα Λάρισας κ. Σπ. Σπυρόπουλος. Με την βοήθεια του αντιδημάρχου Τυρνάβου κ. Ν. Νταλαγιάννη, του Προέδρου της κοινότητας Δαμασίου κ. Γ. Τσανάκα και των παραγωγών της περιοχής, διαπιστώθηκε η έκταση της ζημιάς.

Αυτοψία κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις χαλαζόπληκτες περιοχές

Ο προιστάμενος του ΕΛΓΑ (ως αρμόδιος) δήλωσε ότι «άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες, ώστε να ξεκινήσουν οι δηλώσεις των παραγωγών, αλλά και οι σχετικές αυτοψίες».

Από την πλευρά του, ο παριστάμενος Πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγκος, για την πληγείσα αμπελοκαλλιέργεια του Δαμασίου ανέφερε πως θα δοθεί προτεραιότητα σε όλους τους παραγωγούς της περιοχής που έχουν πρόβλημα να παραδώσουν την παραγωγή τους έγκαιρα, ώστε να μην υπάρξει περεταίρω ποιοτική υποβάθμιση.

Παρόμοιες επισκέψεις πραγματοποιούνται σε Ελευθέριο, στη Μεσορράχη, στις Ελευθερές, στα Βρυσιά, κι όπου αλλού εντοπίστηκαν αντίστοιχα προβλήματα.

Σχετικά Άρθρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι Δήμοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν άδειες σε λούνα παρκ και να κάνουν ελέγχους

otavoice

Ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε χωματερή από μπάζα δημοτικό οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο

otavoice

Δ. Ήλιδας: 300.000 ευρώ για τις ζημιές από τις πυρκαγιές του Ιουνίου στην Πηνεία

otavoice

Δήμος Ελασσόνας: «Κατάλληλο, μετά από ελέγχους, το νερό στο Δομένικο»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου – Συμβούλιο Νέων: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική

otavoice

Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

otavoice