OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αντιπεριφερειάρχης Σερρών σε Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου: “Την αγωνία σας για τα αντιπλημμυρικά εκφράστε την στην κυβέρνηση”

Απάντηση στον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου δίνει ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, με αφορμή την επιστολή που απέστειλλε στον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και στην οποία εξέφραζε προβληματισμό για τα αντιπλημμυρικά έργα και ειδικότερα για τον χείμμαρο του Κρουσοβίτη.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών:

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριε,

με ειλικρινή κατάπληξη ανέγνωσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την επιστολή που απευθύνατε προς τον κ. Περιφερειάρχη, σχετικά με το θέμα του καθαρισμού του χειμάρρου του Κρουσοβίτη.

Και τούτο, διότι, ως καλώς γνωρίζετε, και παλαιότερα έγιναν εργασίες καθαρισμού, αλλά και προ ολίγων εβδομάδων, στις οποίες ήσαστε παρών, σε συνεργασία με τον Δήμο. Και μάλιστα σεις ο ίδιος δώσατε σε εμένα προσωπικά συγχαρητήρια για τον συντονισμό και την συνεργασία με όλους τους τοπικούς
φορείς. Μάλιστα, δε, σας ενημέρωσα προσωπικά για τα τμήματα του χειμάρρου, για τα οποία είναι αρμόδια η Περιφέρεια και για τα υπόλοιπα, για τα οποία είναι αρμόδιος ο Δήμος και το Δασαρχείο. Ήδη, προ ελαχίστων ημερών, με ενημέρωσε ο κ. Δήμαρχος Σιντικής ότι από τις 22-8-2024 επαναλαμβάνονται από τον Δήμο σχετικές εργασίες καθαρισμού.

Κατανοώ την αγωνία Σας, σας διαβεβαιώ, όμως, ότι είναι αγωνία όλων μας και πρωτίστως του Περιφερειάρχη μας για την αντιπλημμυρική θωράκιση του τόπου μας, και για τον λόγο αυτόν, τα τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί πολλαπλάσιοι πόροι σε σχέση με το απώτερο παρελθόν, εντός, βεβαίως, του ασφυκτικού οικονομικού πλαισίου, που διέπει την λειτουργία των Περιφερειών εν γένει.

Τόσο ο κ. Περιφερειάρχης, όσο και εγώ προσωπικά είμαστε στην διάθεση παντός για την ενημέρωση, συνεργασία και συνένωση δυνάμεων για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας. Καμία αδιαφορία, καμία καθυστέρηση, καμία αβελτηρία δεν διέπει τις ενέργειές μας και αυτό οφείλω να το τονίσω ιδιαιτέρως, διότι γνωρίζω τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας για την ανταπόκριση στα καθήκοντά τους.

Αντί λοιπόν, να εκφράζετε την αγωνία Σας προς τον κ. Περιφερειάρχη και προς εμένα, θα ήταν ίσως χρησιμότερο να ασκήσετε την επιρροή Σας προς την Κυβέρνηση, ώστε να επιτρέψει προσλήψεις κρίσιμων ειδικοτήτων και να αποδεσμεύσει περισσότερους πόρους για την ταχύτερη εκτέλεση των απαιτούμενων έργων.

Σχετικά Άρθρα

Εθιμοτυπική επίσκεψη Διοικητή 601 Α.Τ. Π. στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ. Αιγιαλείας: Φεστιβάλ «Οινοξένεια 2024: Αμπελώνες Γέφυρες»- Με τέχνη και εκλεκτό κρασί

otavoice

Συνεδριάζει στις 27/8 η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων – Τα θέματα

otavoice

Δήμος Σουφλίου: Ο εκσυγχρονισμός του Δικτύου Ύδρευσης ξεκινά

otavoice

ΠΚΜ: Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής σχετικά με την ευλογιά προβάτων

otavoice

Δήμαρχος Γορτυνίας: “Πάρη, έφυγες νωρίς αλλά δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”

otavoice