OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αποφάσεις Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, την Τετάρτη 7 Αυγούστου, δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Στο θέμα των απορριμμάτων υπήρξε μία έγκριση τυπικού χαρακτήρα αλλά με ουσία και είχε να κάνει με την έγκριση της αλλαγής της εταιρείας που έχει το κομμάτι του ιδιωτικού φορέα στο ΣΔΙΤ των σκουπιδιών.

Εγκρίναμε την τροποποίηση της μετοχικής σύνθεσης, αφού πήραμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τους συμβούλους μας και από τις τράπεζες που χρηματοδοτούν το έργο. Είναι μία έγκριση προς την ασφάλεια του έργου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην πορεία της εκτέλεσης.

Στο κομμάτι των έργων εγκρίναμε τον προσωρινό ανάδοχο για το ταρτάν στο γήπεδο του Μελιγαλά, ενώ πήραμε την απόφαση να ενισχύσουμε για ακόμα μία χρονιά τον Τεγεατικό Σύνδεσμο, ώστε να συνδιοργανώσουμε την έκθεση στην Τεγέα τις επόμενες εβδομάδες.

Ακόμα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό για το έργο αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό Ξυλόκαστρο-Τρίκαλα-Καρυά, όπου μιλάμε για μία σημαντική τουριστική περιοχή της Κορινθίας και της Πελοποννήσου.

Επίσης, με τροποποίηση του προγράμματός μας ενισχύουμε αφενός αθλητικά σωματεία στο σύνολο της Περιφέρειάς μας, προμηθευόμενοι απινιδωτές για τα στάδια της Πελοποννήσου, αφετέρου την υγεία, όπως την νοσηλευτική μονάδα της Κυπαρισσίας με αγορά εξοπλισμού που θα παραδώσουμε.

Τέλος, εγκρίναμε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, της Ιεράς Μονής Καλτεζών και του Υπουργείου Πολιτισμού, με στόχο την αναστήλωση της Μονής. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την Περιφέρεια και την χώρα.»

  • Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και αύξησης της για: «ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠ.Ο. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΡΥΑ», Προϋπολογισμού: 7.640.000,00€.
  • ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΡΤΑΝ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 258.053,21€
  • Έγκριση για την συνδιοργάνωση με τον Τεγεατικό Συνδέσμο της 52ης Παμπελοποννησιακής Έκθεσης Τεγέας.
  • Έγκριση 3ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος για την προμήθεια απινιδωτών που θα διανεμηθούν σε αθλητικούς χώρους και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων και την αγορά εξοπλισμού για την νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας.

Σχετικά Άρθρα

«Σπίτι Τρικαλινών Μουσικών Δημιουργών» – Στη δημοσιότητα ο διαγωνισμός

otavoice

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2024 στον Δήμο Πλατανιά

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: Έναρξη λειτουργίας για το πρώτο Σπιτάκι Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

otavoice

Δ.Π.Φαλήρου: Πρόσκληση απόκτησης ιδιότητας Εθελοντή Πυροσβέστη

otavoice

Ισ. Μάδης: Η σωστή διαχείριση του νερού είναι ζωτικής σημασίας και επιτακτική ανάγκη

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Άρδευση 2020-2024

otavoice