OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Β.Κυνουρίας: Αποτελέσματα παρακολούθησης των πληθυσμών εντόμων της καστανιάς

Παρουσιάστηκαν στην Καστάνιτσα τα αποτελέσματα του προγράμματος παρακολούθησης των πληθυσμών των εντόμων της καστανιάς του Πάρνωνα για την αποτελεσματική τους αντιμετώπιση από τον καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Διονύση Περδίκη.

Ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύστερα από πρόταση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Μεταξύ άλλων το παρών στην ημερίδα έδωσαν ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης, οι κ.κ. Καμπουρολιάς Παναγιώτης και Κουρμπέλη Μαρία Αντιδήμαρχοι Βόρειας Κυνουρίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΚ κ. Παναγιώτης Κολοστούμπης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καστάνιτσας κ. Παναγιώτης Πέτρου καθώς και οι Γεωπόνοι της ΔΑΟΚ.

Στόχος του προγράμματος ήταν η δημιουργία δεδομένων τα οποία θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από παραγωγούς αλλά και από Γεωπόνους για να γνωρίζουν ποιοι είναι οι εχθροί της καστανιάς, πότε εμφανίζονται και τι ζημιές προκαλούν ανά στάδιο ώστε να μπορούν οι παραγωγοί να κάνουν στοχευμένες και όχι άσκοπες επεμβάσεις.

Η σημαντικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν μεγάλη μιας και δεν υπάρχουν πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα γύρω από την καλλιέργεια της καστανιάς.

Τα αποτελέσματα τα οποία ανέλυσε στην παρουσίαση του ο κ. Περδίκης ήταν πολύ σημαντικά και δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία καθώς θα δημοσιευτούν και το φθινόπωρο στο επιστημονικό συνέδριο εντομολογίας στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα

Στη δημιουργία μονάδας υδρογόνου στοχεύει ο δήμος Αμυνταίου

otavoice

Δ.Καβάλας: Μνημόνιο για την πολεοδόμηση του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου»

otavoice

Πρόσκληση υποβολής έργων προς τους Μαλεβιζιώτες καλλιτέχνες

otavoice

ΕΤΑΑ: Ανάρτηση προσωρινών πινάκων – Έως την Παρασκευή η υποβολή ενστάσεων

otavoice

Συνεργασία Αντιδημάρχου Ρεθύμνης με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Ισότητας

otavoice

Δ.Καλαμάτας: Εξελίσσονται οι εργασίες για τη μονάδα διαχείρισης της λυματολάσπης

otavoice