OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χ. Δούκας: «Το Φεστιβάλ Κολωνού μεταμορφώνει την ιστορική αθηναϊκή γειτονιά σε κέντρο πολιτισμού»

Δήμος Αθηναίων: Σπουδαίες παραστάσεις, μεγάλοι ερμηνευτές, στο Φεστιβάλ Κολωνού, 7 – 30 Σεπτεμβρίου 2024

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 30 Αυγούστου | Γενική Είσοδος: 5 ευρώ

Χ. Δούκας: «Το Φεστιβάλ Κολωνού μεταμορφώνει την ιστορική αθηναϊκή γειτονιά σε κέντρο πολιτισμού»

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δυνατές πολιτιστικές εμπειρίες το Φεστιβάλ Κολωνού του Δήμου Αθηναίων, φέρνει μία νέα πνοή στην καρδιά της πόλης. Από τις 7 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, το θέατρο Κολωνού, θα φιλοξενήσει συναυλίες και παραστάσεις θεάτρου, μουσικής και χορού, υπό την επιμέλεια του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, με γενική είσοδο €5.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Το Φεστιβάλ Κολωνού μεταμορφώνει την ιστορική αθηναϊκή γειτονιά σε κέντρο πολιτισμού. Για 24 ημέρες, ο καταπράσινος λόφος του Ιππίου Κολωνού θα φιλοξενήσει κορυφαίες εκδηλώσεις θεάτρου, μουσικής και χορού, φέρνοντας στο προσκήνιο την πλούσια κληρονομιά της περιοχής. Σας περιμένουμε όλες και όλους για να μοιραστούμε στιγμές ψυχαγωγίας, διασκέδασης και χαλάρωσης. Ραντεβού στον Κολωνό, ραντεβού το Φθινόπωρο στην Αθήνα!»

Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει με ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη (7.9) με την Ελένη Βιτάλη, τον Θάνο Ματζίλη, τον Κωνσταντίνο Στεφανή και τη Ναταλία Ρασούλη. Τιμητική συμμετοχή έχει ο Πέτρος Βαγιόπουλος και η Ορχήστρα «Ρυθμός», υπό την επιμέλεια του Νίκου Χιώτογλου. Τη μουσική σκυτάλη παίρνει ο πολυοργανίστας Τηλέμαχος Μούσας (10.9), με τις νέες συνθέσεις του.

Η Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις λαϊκοί μουσικοί αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου (13.9) μέσα από τη μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της Σωτηρίας». Με όχημα το ούτι του, ο Αλέκος Βρέτος (20.9) αιώνιος λάτρης της περιπλάνησης, υπόσχεται να μας ξεναγήσει στην Ανατολή. Μία εξίσου ατμοσφαιρική μουσική βραδιά θα προσφέρει και το μουσικό σχήμα Pagan (25.9), ξυπνώντας τον Διόνυσο με τον αρχέγονο ήχο του σε μία συναυλία μυσταγωγίας και υψηλής αισθητικής.

Το μουσικό παζλ του φετινού φεστιβάλ συμπληρώνουν η Μαρία Φαραντούρη και η Φωτεινή Βελεσιώτου (27.9), οδηγώντας μας σε «λαϊκά μονοπάτια» με τις καθηλωτικές φωνές τους.

Μία σειρά θεατρικών παραστάσεων με εξαιρετικό καστ ηθοποιών θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές. Η αρχή γίνεται με το «Σκωτσέζικο Ντούς» της Χρύσας Σπηλιώτη (9.9), μια απολαυστική, ανατρεπτική κωμωδία από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε σκηνοθεσία Λευτέρη Πλασκοβίτη, με τους Χρήστο Ευθυμίου, Νίκη Παλληκαράκη, Μιχάλη Μαρκάτη, κ.ά.

Ακολουθούν δύο κλασικές αρχαίες τραγωδίες: ο «Ηρακλής Μαινόμενος» του Ευριπίδη (12.9) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, κ.ά. και ο «Αίας» του Σοφοκλή» (14.9) σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με τους Μιχάλη Σαράντη και Απόστολο Χαντζαρά.

Η Ζωή Ξανθοπούλου σκηνοθετεί το έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Ζοζέπ Μαρία Μιρό «Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος» (15.9) με σύμμαχο τη μοναδική ερμηνεία του Αργύρη Ξάφη, και ο Σταύρος Νικολαΐδης γράφει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Θεοδώρα Σιάρκου και τον Βασίλη Κούκουρα στη θεατρική παράσταση «Στους 2 τρίτος … χωρεί!!!» (17.9), μία ερωτική κωμωδία χαρακτήρων για την αιώνια διαμάχη των δύο φύλων στη μετά-covid εποχή.

 

Το θέατρο Κολωνού θα φιλοξενήσει τη «Στέλλα Βιολάντη» του Γρηγόρη Ξενόπουλου (18.9) σε σκηνοθεσία Σταμάτη Μπαντούνα, που συγκαταλέγεται στη θεατρική κορωνίδα των έργων του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα με τους Αλμπέρτο Εσκενάζη, Αθήνα Μαυρομάτη, Σάρα Εσκενάζη, κ.ά, καθώς και τον θεατρικό μονόλογο του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου για τη ζωή και το έργο της Φλέρυς Νταντωνάκη στη θεατρική παράσταση «Το τραγούδι της Φλέρυς» (21.9) σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη, με την Ελένη Κοκκίδου στον ομώνυμο ρόλο.

«Υπερβολές» είναι ο τίτλος της θεατρικής παράστασης της Μαριάννας Κάλμπαρη, του Βασίλη Μαυρογεωργίου και του Γιάννη Καλαβριανού (22.9). Οι τρεις συγγραφείς έγραψαν και σκηνοθέτησαν τρεις μη αναμενόμενες ιστορίες, που εξερευνούν με χιούμορ και συγκίνηση τα όρια της υπόγειας βίας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχει φέτος και η θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» του Οργανισμού Equal Society με τη θεατρική παράσταση «Περάστε Κόσμε» (23.9) με ελεύθερη είσοδο, η οποία με χιούμορ και φιλοσοφική διάθεση μεταφέρει τις επιθυμίες, τις αγωνίες και τα πάθη όλων μας, όπως δεν τα έχουμε ξανασκεφτεί.

Οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου (26.9) θα παρουσιαστούν από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, με τους Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άκη Σακελλαρίου & Γιάννη Τσορτέκη, οδηγώντας μας στις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και στον τρόπο με τον οποίο καθόρισαν τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα.

Με βέβηλη σάτιρα, εξαιρετική πλοκή, δαιμονιώδη ρυθμό και σαρκαστικό χιούμορ, ο Αλέξανδρος Ρήγας σκηνοθετεί και παίζει μαζί με τον Αντώνη Κρόμπα στο θεατρικό έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη (28.9). Η αυλαία του Φεστιβάλ πέφτει με το έργο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή (30.9) σε σκηνοθεσία Θανάση Σαράντου, με τους Μάνια Παπαδημητρίου, Θανάση Σαράντο, Χριστόδουλο Στυλιανού, κ.ά.

Τέλος, στο Φεστιβάλ Κολωνού 2024 θα παρουσιαστούν δυο μουσικοθεατρικές παραστάσεις: «Σμύρνη … Μανίτσα μου! Τα παιδιά του πολέμου» (19.9) σε κείμενο – σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, η οποία αφηγείται την ιστορία ενός έρωτα μέσα από τα ημερολόγια του Γεράσιμου Γεννατά, ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα, καθώς και «Της ελληνικής παράδοσης ρεμπέτικο συμπόσιο» (24.9) από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, που ξετυλίγει το νήμα της ελληνικής παράδοσης από την αρχαία ελληνική μυθολογία, συνεχίζοντας με τη δημοτική ποίηση και τα δημοτικά τραγούδια για να καταλήξει στο Ρεμπέτικο.

Τα Μουσικά Σύνολα Δήμου Αθηναίων θα δώσουν επίσης το δικό τους παρών με εξαιρετικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, συμπράττοντας με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικούς. Ξεκινούν με ένα «Ταξίδι στα Βαλκάνια για Συμφωνική Ορχήστρα», με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία Δήμου Αθηναίων (8.9) σε ενορχηστρώσεις του Γιάννη Μπελώνη, που εστιάζει στη μουσική και τη σχέση των λαών της Βαλκανικής χερσονήσου.

Στα ίδια μέρη ξανασυναντιούνται το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο (11.9), που θα διασκεδάσουν το κοινό με αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων συνθετών και επιτυχίες από την προσωπική δισκογραφία του τραγουδιστή.

Τέλος, από το Φεστιβάλ δε μπορεί να λείπει η εκρηκτική Big Band που μαζί με την Ειρήνη Κωνσταντινίδη και τον Philipp Weiss (16.9) θα μας μεταφέρουν στη χρυσή εποχή της jazz, μέσα από το πρίσμα της μουσικής για big band, από τις απαρχές της στην εποχή του μεσοπολέμου μέχρι και τις μέρες μας.

Το Φεστιβάλ Κολωνού 2024 τιμά την Τέχνη του Χορού την Κυριακή 29.9 με ένα υπέροχο αφιέρωμα που περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστές παραστάσεις: Την παράσταση χορού «Εφτά εις άπειρον» από την ομάδα χορού Corpus Lingua, όπου πέντε ερμηνεύτριες δημιουργούν έναν ιδιαίτερο χορό, αντλώντας στοιχεία από τους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και τη μουσική, την παράσταση χορού Qualia που πραγματεύεται την υποκειμενικότητα της πρόσληψης των εννοιών που είναι συνυφασμένες με το μπαρόκ όπως το δέος, το παράδοξο και τη δραματική ένταση του συναισθήματος και την παράσταση χορού 25km, αφιερωμένη στη σύγχρονη τελετουργία.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κολωνού 2024.

Γενική είσοδος: €5

Η είσοδος στη θεατρική παράσταση Περάστε Κόσμε (23.9) από τη θεατρική ομάδα αστέγων «Walkabout» του Οργανισμού Equal Society, καθώς και τις συναυλίες των Μουσικών Συνόλων Δήμου Αθηναίων (9.9, 11.9 & 16.9) είναι ελεύθερη.

Προπώληση εισιτηρίων: ticketplus.gr (Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 30 Αυγούστου).

*Πώληση θα πραγματοποιείται έως και δύο ώρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων στο θέατρο Κολωνού για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

** Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Πληροφορίες: www.opanda.gr

Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

Πρόσβαση στο Θέατρο Κολωνού:

Γραμμή Μετρό 2: στάση Σεπόλια & στάση Σταθμός Λαρίσης
Λεωφορειακές γραμμές: 057 (στάσεις Καλλιπόλεως, Ηλέκτρας), Α13 (στάση Αρμονία), Α10 και Β10 (στάση Δομοκού)
Γραμμή Τρόλεϊ: 12 (στάση Αρμονία) & 1 (στάση Δομοκού)

Το θέατρο Κολωνού είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία.

 

Σχετικά Άρθρα

Στο Υπουργείο Οικονομικών ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, για κομβικά αναπτυξιακά έργα

otavoice

Δ. Πατρέων: Επιτυχής η Γ΄ Περίοδος των Ημερήσιων Παιδικών Κατασκηνώσεων

otavoice

ΔΕΥΑΕΛ: Σοβαρή βλάβη σε γεώτρηση στην Τσαριτσάνη

otavoice

Δ.Β. Κυνουρίας: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις δημόσιες ΣΑΕΚ

otavoice

Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου Χανίων

otavoice

Δ. Κουρέτας: Ετοιμάζονται οι φάκελοι για ΠΟΠ βαμβάκι και γιαούρτι Θεσσαλίας

otavoice