OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού λόγω διαρροής λυμάτων

Προσωρινή απαγόρευση χρήσης της ακτής κολύμβησης στην παραλία Ιερισσού λόγω διαρροής ανεπεξέργαστων λυμάτων, εξαιτίας βλάβης της μονάδος Εγκαταστάσεως Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του δήμου Αριστοτέλη επιβλήθηκε για προληπτικούς λόγους με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, Αικατερίνης Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα η απαγόρευση ισχύει από το σημείο αναφοράς του υδάτινου Πάρκου Ιερισσού (Μόλος επί της οδού Βασ. Γεωργίου με κατεύθυνση 200 μέτρων προς τον μόλο επί της οδού Ηρώων και 200 μέτρα προς το Κάμπινγκ Ιερισσού) και μέχρι της αποκατάστασης του προβλήματος και εξακρίβωσης της ποιότητας των νερών κολύμβησης στην περιοχή, κατόπιν δειγματοληψιών και εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Στην απόφαση επισημαίνεται η ανάγκη σήμανσης με την τοποθέτηση πινακίδων με την ένδειξη «Απαγορεύεται η κολύμβηση» στην συγκεκριμένη ακτή κολύμβησης και την ενημέρωση του κοινού με κάθε πρόσφορο μέσο με ευθύνη του δήμου Αριστοτέλη. Οι λιμενικές αρχές καλούνται να επιτηρήσουν την εφαρμογή της απόφασης. Επίσης ζητείται από τον δήμο Αριστοτέλη να ενημερώσει την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χαλκιδικής, για την αποκατάσταση της βλάβης της μονάδος ΕΕΛ. αποστέλλοντας και εργαστηριακά αποτελέσματα από την συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Χαλκιδικής, θα παρακολουθήσει την ποιότητα των υδάτων των ακτών κολύμβησης πραγματοποιώντας δειγματοληψίες και αναλύσεις, για τα αποτελέσματα των οποίων θα ενημερώσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Δήμο, Λιμεναρχείο κλπ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Ο Νετανιάχου σε αντιπαράθεση με τους διαπραγματευτές του, για τους όρους της εκεχειρίας

otavoice

Ζητούν παρέμβαση της Περιφέρειας για την διοργάνωση του ιστορικού υπερμαραθωνίου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ»

otavoice

ΠΙΝ: Ευρεία σύσκεψη για θέματα πρόληψης δράσεων αντιπλημμυρικής προστασίας

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τον αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

otavoice

Νέο Place Brand-Εσύ, η Πελοπόννησος και το Νέο της Πρόσωπο

otavoice

Χαλκιδική Λούνα Πάρκ: Επεισοδιακή η συνεργασία και με τον Δήμο Θερμαϊκού

otavoice