OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ηλιούπολης: Επίσκεψη του Υφ.Εσωτερικών, Β. Σπανάκη, στο Κ.Ε.Π Αγίας Μαρίνας

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης πραγματοποίησε επίσκεψη τις προηγούμενες μέρες στο σύγχρονο και ανακαινισμένο πλέον Κ.Ε.Π της Αγίας Μαρίνας, για να ξεναγηθεί από το Δήμαρχο Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλο σε ένα πρότυπο Κ.Ε.Π ,όπου μέσω του προγράμματος «Σύζευξις 2» επιτυγχάνονται καλύτερες και ταχύτερες παροχές υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού συζητήθηκαν με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλο τα επόμενα βήματα της ψηφιοποίησης των Κ.Ε.Π προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξυπηρέτηση του Κοινού.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης μετέφερε στον Υφυπουργό ότι ο Δήμος Ηλιούπολης προχωράει με γοργά βήματα στην ολοκλήρωση της ανακαίνισης και των δυο άλλων Κέντρων Εξυπηρέτησης που βρίσκονται στην πόλη με στόχο τον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Εξυπηρέτησης και την ψηφιακή μετάβαση, όπως και την αξιοποίηση των εργαλείων τεχνολογίας που πρέπει να υπηρετούν τους δημότες και κατοίκους.

Κατόπιν, αφού πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους των Κ.Ε.Π και συνομίλησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών με υπαλλήλους του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών της Αγίας Μαρίνας, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βασίλη Σπανάκη για την επίσκεψη σε ένα Κ.Ε.Π. του Δήμου Ηλιούπολης.

Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού, το «παρών» έδωσαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος Διοίκησης-Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διαφάνειας-Κ.Ε.Π κα Έλενα Καπίρη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Δημήτρης Κομνηνός, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ιωάννης Γρηγορέας και η Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης κα Κυριακή Μαρή.

Παράλληλα με τη νέα πλατφόρμα των Κ.Ε.Π, οι Δημότες και Κάτοικοι Ηλιούπολης έχουν τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν πιστοποιητικά από τις περισσότερες πλατφόρμες, ενώ τις επόμενες μέρες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ψηφιακά ραντεβού μέσω Κ.Ε.Π για την έκδοση ταυτοτήτων στα Αστυνομικά Τμήματα.

Τα Κ.Ε.Π συνδέονται πλέον με την πλατφόρμα Διοικητικών Διαδικασιών η οποία διασυνδέεται με τις πλατφόρμες:

α) Solon για όλα τα δικαστικά έγγραφα
β) ποινικών μητρώων
γ) θυρίδων για όλων των ειδών τα πιστοποιητικά ληξιαρχικές πράξεις κλπ.
δ) e-paravolo για όλων των ειδών τα παράβολα και vouchers

Επίσης, πραγματοποιείται η διασύνδεση με το Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών – Μίτος του Ελληνικού Δημοσίου.

Σύντομα θα είναι έτοιμο και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα ραντεβού και σειρών προτεραιότητας δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία στην εξυπηρέτηση του κοινού.

Τα Κ.Ε.Π που βρίσκονται στην Ηλιούπολη θα παραμείνουν ανοιχτά με διευρυμένο ωράριο και ήδη εξυπηρετούνται εκτός από τους δημότες και πολίτες από όμορους δήμους για την περίοδο του Καλοκαιριού.

Σχετικά Άρθρα

Συνέχιση του προγράμματος για απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 στην Τ.Α. ζητά η ΚΕΔΕ

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Νίκος Λαπάτσης

otavoice

Συμφωνήθηκε ο τρόπος που θα περιέλθει το κτίριο του πρώην ΤΕΙ, στο Δήμο Ήλιδας

otavoice

Στήριξη της δημόσιας υγείας & των νέων οικογενειών στα Ιόνια Νησιά

otavoice

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάδειξη του αρχαίου Γυμνασίου της Μίεζας στη Νάουσα

otavoice

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη νέα γέφυρα Μαρούγγαινας στα Τρίκαλα

otavoice