OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Κορινθίων: Σημαντικές αποφάσεις απο το Δημοτικό Συμβούλιο

Σε σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον της Κοινότητας του Αγίου Ιωάννη (ΔΕ Σαρωνικού), την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας κατέληξε χτες το δημοτικό συμβούλιο. Παράλληλα ανακοινώθηκαν οι επιχορηγήσεις των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ειδικότερα:

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή έχει αναγνωρίσει τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, στη διατήρηση του τοπικού πνεύματος στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Για τον λόγο αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε (κατά πλειοψηφία) την πρόταση για επιχορήγηση, σε όλους τους συλλόγους που έκαναν σχετική αίτηση, με αυξήσεις 20% και πλέον, σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα οι επιχορηγήσεις αυτές θα δοθούν για πρώτη φορά τόσο έγκαιρα! Έτσι, επιβεβαιώσαμε στην πράξη την προεκλογική μας δέσμευση για στήριξη των συλλόγων.

Σε ό,τι αφορά την κοινότητα του Αγίου Ιωάννη η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ξεκάθαρη. Είπαμε:

• ΟΧΙ στην πρόταση δημιουργίας λατομικής ζώνης στην περιοχή, για προστασία του φυσικού τοπίου
• ΝΑΙ στην πρόταση δημιουργίας κτηνοτροφικής ζώνης, για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
• ΝΑΙ στην πρόταση χαρακτηρισμού της Κοινότητας ως παραδοσιακού οικισμού.

Θεωρούμε ότι με αυτές τις προτάσεις προστατεύουμε το περιβάλλον και το μοναδικό, φυσικό χαρακτήρα της περιοχής, ενισχύουμε το τοπικό εισόδημα και διαμορφώνουμε καλύτερες συνθήκες ζωής για τους κατοίκους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο οι παρατάξεις της μειοψηφίας για την βελτίωση των γηπέδων ποδοσφαίρου, είναι σε «κενό αέρος». Όπως έχουμε ξαναπεί, για τη Δημοτική Αρχή του Νίκου Σταυρέλη η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών είναι κεφαλαιώδους σημασίας και για αυτό απαντά με έργα.

1. Στο πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα θα δημοπρατηθεί το έργο της αναβάθμισης των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα του Δήμου μας: στα Αθίκια, την Ξυλοκέριζα και φυσικά στην έδρα της αγαπημένης μας «Μπάρτσας», στο Δημοτικό Στάδιο. Και σειρά θα πάρουν μέσα στην θητεία μας όλα τα γήπεδα των χωριών μας.

2. Το επόμενο διάστημα έρχεται το «μπαλόνι» για να τοποθετηθεί δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο και να αλλάξει μια και καλή την εικόνα του αθλητικού μας κέντρου και να προσφέρει συνθήκες προπόνησης και αγώνων υψηλού επιπέδου στους αθλητές μας.

Στον Δήμο Κορινθίων έτσι αντιλαμβανόμαστε την προσφορά στους νέους και τις τοπικές κοινωνίες. Με αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, αλλά και με δημιουργία νέων, όπου είναι απαραίτητο.

Σχετικά Άρθρα

Στη δημιουργία μονάδας υδρογόνου στοχεύει ο δήμος Αμυνταίου

otavoice

Δ.Καβάλας: Μνημόνιο για την πολεοδόμηση του πρώην στρατοπέδου «Ασημακοπούλου»

otavoice

Πρόσκληση υποβολής έργων προς τους Μαλεβιζιώτες καλλιτέχνες

otavoice

Έως την Παρασκευή η υποβολή ενστάσεων για θέσεις σε Παιδικούς Σταθμούς – ΚΔΑΠ

otavoice

Συνεργασία Αντιδημάρχου Ρεθύμνης με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού-Ισότητας

otavoice

Δ.Καλαμάτας: Εξελίσσονται οι εργασίες για τη μονάδα διαχείρισης της λυματολάσπης

otavoice