OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Μετεώρων: Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Υπ.Α.Α.Τ, Κ. Τσιάρα

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα είχε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος.

Η συζήτηση των δυο ανδρών επικεντρώθηκε γύρω από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός κόσμος εξαιτίας τα νόσου της πανώλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την ανάγκη οικονομικής στήριξης των κτηνοτροφών αλλά και ενίσχυσης των υπηρεσιών με κτνιάτρους. Από την πλευρά του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημέρωσε τον Δήμαρχο Μετεώρων για την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τον κτηνοτροφικό κόσμο με γενναίες αποζημιώσεις τόσο για την αντικατάσταση των ζώων που έχουν θανατωθεί τόσο και για την απώλεια εισοδήματος που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μετάδοση της νόσου.

Από εκεί και πέρα στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα ζητήματα με στόχο την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμων εργαλείων υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αφορούν τον πρωτογενή τομέα του Δήμου ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδους, όπως έργα αγροτικών υποδομών και το πρόγραμμα Leader.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα και να του μεταφέρω τις αγωνίες αλλά και την απόγνωση τόσο των κτηνοτρόφων που έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο όσο και των κτηνοτρόφων που βιώνουν τις επιπτώσεις των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσους την πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Ο Υπουργός μου εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό του κτηνοτροφικού κόσμου και να τους στηρίξει οικονομικά προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η μεγάλη κρίση.

Είμαι σίγουρος ότι μέσα από τη συνεργασία και τη σωστή εφαρμογή των μέτρων θα ξεπεραστεί και αυτή η μεγάλη δοκιμασία. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του κτηνοτροφικού κόσμου του Δήμου και γινόμαστε κοινωνοί των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν προκειμένου να δοθούν βιώσιμες λύσεις που θα τους επιτρέψουν να συνεχίζουνε να παράγουν και να δημιουργούν.

Ακόμη, ενημερώθηκα από τον Υπουργό κ. Τσιάρα για τη βούλησή του να αυξήσει την χρηματοδότηση ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου όσο αφορά το πρόγραμμα έργων αγροτικής οδοποιίας, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε το περιθώριο το επόμενο διάστημα να καταθέσουμε περισσότερες προτάσεις για τη βελτίωση των αγροτικών δρόμων του Δήμου μας.

Ευχαριστώ τον κ. Τσιάρα για την εποικοδομητική και άκρως ουσιαστική συζήτηση που είχαμε και που σύντομα θα μεταφραστεί και σε σημαντικά έργα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή μας».

Σχετικά Άρθρα

Συνέχιση του προγράμματος για απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 στην Τ.Α. ζητά η ΚΕΔΕ

otavoice

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Ορκίστηκε δημοτικός σύμβουλος ο Νίκος Λαπάτσης

otavoice

Συμφωνήθηκε ο τρόπος που θα περιέλθει το κτίριο του πρώην ΤΕΙ, στο Δήμο Ήλιδας

otavoice

Στήριξη της δημόσιας υγείας & των νέων οικογενειών στα Ιόνια Νησιά

otavoice

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάδειξη του αρχαίου Γυμνασίου της Μίεζας στη Νάουσα

otavoice

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τη νέα γέφυρα Μαρούγγαινας στα Τρίκαλα

otavoice