OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Παιανίας: Εργα ύψους 200.000 ευρώ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Παρεμβάσεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ βρίσκονται σε εξέλιξη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Παιανίας, υλοποιώντας πρόγραμμα αποκαταστάσεων συνολικού προϋπολογισμού 200.874 ευρώ.

Στόχος των εργασιών είναι να βελτιωθούν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, να εξασφαλιστεί η ισορροπία ανάμεσα στη λειτουργικότητα και στην καλαισθησία των χώρων και η μεγαλύτερη ασφάλεια των φιλοξενούμενων βρεφών-νηπίων. Παράλληλα αντιμετωπίζονται χρονίζοντα προβλήματα όπως για παράδειγμα στον 1ο Παιδικό Σταθμό Παιανίας όπου κατά τον έλεγχο στατικής επάρκειας εντοπίστηκε ανεπάρκεια σε διάτμηση σε μεμονωμένα στοιχεία.
Στον εν λόγο παιδικό σταθμό ολοκληρώθηκαν οι εργασίες – προϋπολογισμού 34.810 ευρώ από ίδιους πόρους- που αποκατέστησαν την ανεπάρκεια.

«Οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον σχεδιασμό μας για την αποκατάσταση των υποδομών παιδείας του Δήμου Παιανίας εξασφαλίζοντας από ίδιους πόρους αλλά και χρηματοδότηση ποσό ύψους 200.000 ευρώ. Κατά κοινή ομολογία οι εγκαταστάσεις που υποδέχονται τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι σε εξαιρετική κατάσταση, εχθρός όμως του καλού είναι το καλύτερο και αυτό θα έχουν τη δυνατότητα να το διαπιστώσουν οι γονείς και κηδεμόνες από την επόμενη εβδομάδα.

Επόμενος στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τις υποδομές μας με επιπλέον σταθμούς ώστε να καλύπτονται συνολικά οι ανάγκες των κατοίκων του δήμου μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Σαμωνάς-Ξύκης σημείωσε πως «στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς οι παρεμβάσεις είναι συνεχείς ώστε να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο δυνατόν περιβάλλον για τα παιδιά. Είναι ηθική μας υποχρέωση. Φέτος όμως προχωράμε σε μεγάλης κλίμακας παρεμβάσεις δίχως σε αυτές να υπολογίζουμε συντηρήσεις όπως ελαιοχρωματισμοί που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλες τις δομές».

Άμεσα θα εκτελεστούν και εργασίες ύψους 150.000 ευρώ –με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών- οι οποίες αφορούν:

    • Επιστρώσεις δαπέδων.
    • Τοποθέτηση μεμβράνης ασφαλείας σε υαλοπίνακες.
    • Τοποθέτηση αντιολισθητικών παρεμβλημάτων σε μαρμάρινες βαθμίδες.
    • Τοποθέτηση νέων κλιματιστικών.
    • Τοποθέτηση νέων θερμαντικών σωμάτων.
    • Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.
    • Τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων και χειρολισθήρων (κουπαστές).
    • Τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης.
    • Χρωματισμοί επιφανειών.

Επιπλέον, θα εκτελεσθούν εργασίες στο ηλεκτρολογικό δίκτυο των σταθμών. Λόγω της φύσης του έργου, οι εργασίες θα εκτελούνται κυρίως κατά τις περιόδους και ώρες μη λειτουργίας των Σταθμών.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες προϋπολογισμού 16.064 ευρώ (ίδιοι πόροι) με τις οποίες αντιμετωπίζονται καθημερινές φθορές.

Σχετικά Άρθρα

Με συνεργασία Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας αποκαθίσταται η Γέφυρα του Μόρνου

otavoice

O δήμος Πύργου στέκεται αρωγός στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές

otavoice

Πόρισμα Εισαγγελίας Βόλου: Δεν μπορούσε να κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας

otavoice

Δ.Κορινθίων: Προγραμματική συμφωνία για ανάπλαση της πλατείας Δικαστικού Μεγάρου

otavoice

Η απάντηση της δημάρχου Πεντέλης στο Δασαρχείο για τις εργασίες στο ρέμα της Αγίας Μαρίνας

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεχίζονται οι έλεγχοι κλινικής επιτήρησης της πανώλης από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες

otavoice