OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Παπάγου-Χολαργού: Σημαντική Οικονομική Ελάφρυνση μέσω Αναχρηματοδότησης Δανείων

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού ανακοινώνει ότι εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία (19 στους 26 παρόντες δημοτικούς συμβούλους) κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου (27 Αυγούστου 2024), η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του που δημιουργήθηκαν πριν το 2010, εξασφαλίζοντας σταθερό επιτόκιο 4,75% για τα επόμενα 10 χρόνια, προσφέροντας σημαντική οικονομική ανακούφιση και εξοικονόμηση πόρων για τον Δήμο.

Σήμερα, ο Δήμος διατηρεί 17 ενεργά δάνεια με επιτόκιο 5,9% και ένα από αυτά με επιτόκιο 7,02%. Μέσω της αναχρηματοδότησης, το επιτόκιο όλων των δανείων μειώνεται σημαντικά στο 4,75%, αποτέλεσμα που επετεύχθη μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τις συστημικές τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Η πρόταση του ΤΠΔ αναδείχθηκε ως η πλέον συμφέρουσα για τον Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση Ηλία Αποστολόπουλου έχει αποπληρώσει περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ σε τοκοχρεολύσια κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, χωρίς να συνάψει κανένα νέο δάνειο.

Ενδεικτικό της αναγκαιότητας της απόφασης για την αναχρηματοδότηση των δανείων, είναι το γεγονός ότι για το τρέχον έτος οι τοκοχρεωλυτικές δόσεις του Δήμου φτάνουν το υπέρογκο ποσό του 1.411.799,01 €. Η επικείμενη αναχρηματοδότηση αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της υπεύθυνης και ορθολογικής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού συνεχίζει να εργάζεται αδιάκοπα για την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ποιότητας ζωής για τους δημότες του, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την οικονομική ευρωστία.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Διάθεση 100.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών των Εθελοντικών Κλιμακίων

otavoice

Αμεσα μέτρα από τον Δήμο Τρικκαίων για το «σκαθάρι της μουριάς»

otavoice

Δ.Παιανίας: Εργα ύψους 200.000 ευρώ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

otavoice

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΝ- ΔΕΥΑ Λαμίας, για την άρδευση των καλλιεργειών

otavoice

Στη σύσκεψη για την αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών της Β.Α. Αττικής, η δήμαρχος Πεντέλης

otavoice

Δ.Σερρών: Νέος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Αστικής Ανάπτυξης και Σχολικών Υποδομών

otavoice