OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πατρέων: Έπεσε η αυλαία της έκθεσης ολυμπιακών ενθυμημάτων

Το απόγευμα του Σαββάτου 3 Αυγούστου, έπεσε η αυλαία της μεγάλης κι εντυπωσιακής επετειακής έκθεσης ολυμπιακών ενθυμημάτων – τεκμηρίων «Ολυμπιονίκης Νίκος Ανδριακόπουλος», που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, στην επιβλητική αίθουσα εκδηλώσεων του νέου Δημαρχείου της Πάτρας.

Η συγκεκριμένη έκθεση, δεν θα γίνει σε άλλη πόλη της Ελλάδας φέτος και γι αυτό αρκετοί ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της χώρας για να την επισκεφτούν.

Η έκθεση απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από το πλήθος κόσμου που την επισκέφτηκε, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και νέοι, οικογένειες, αθλητές προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι, άνθρωποι των Επιστημών και της Τέχνης, Αντιδήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη ξενάγησε στην έκθεση την Παρασκευή 2 Αυγούστου ο συλλέκτης Παντελής Κουτζανούλης, με τον οποίο είχε μακρά συνομιλία για τις λεπτομέρειες των εκθεμάτων.

Ο Δήμαρχος εντυπωσιασμένος από τον πλούτο των εκθεμάτων, δήλωσε:

«Εγκαινιάσαμε αυτόν τον καταπληκτικό χώρο με μία καταπληκτική έκθεση, που έδωσε στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να βγάλουν συμπεράσματα για την ομορφιά των Ολυμπιακών Αγώνων και την δυνατότητα τους να φέρουν σε επαφή διαφορετικούς λαούς, με διαφορετική κουλτούρα, αλλά με κοινό στοιχείο, ότι είμαστε όλοι άνθρωποι με ίδια δικαιώματα, που δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και αδελφωμένοι πρέπει να προχωράμε για να προοδεύουμε.

Ιδιαίτερα την εποχή που ζούμε, που απειλείται ακόμη και η ύπαρξη του πλανήτη από τα συμφέροντα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και γενικότερα ο Αθλητισμός μπορούν και πρέπει να υπερασπιστούν το ύψιστο και πανανθρώπινο ιδανικό της συναδέλφωσης των λαών και της Παγκόσμιας Ειρήνης.

Ευχαριστούμε τον Παντελή Κουτζανούλη που ευγενώς μας πρόσφερε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη μοναδική συλλογή του».

Από την πλευρά του ο Λαρισαίος συλλέκτης Παντελής Κουτζανούλης επισήμανε:

«Στην Πάτρα βίωσα την ανυπόκριτη φιλοξενία και φεύγω πιο πλούσιος σε φίλους. Ευχαριστώ τους Πατρινούς που αγκάλιασαν την έκθεση, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, τον Αντιδήμαρχο Τάκη Πετρόπουλο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη Τάκη Αντωνόπουλο και τους ανθρώπους που κόπιασαν για την έκθεση Θόδωρο Αργυράτο, Δημήτρη Σουγλέρη, Χρήστο Σωτηρόπουλο με όλη την εθελοντική ομάδα του Πήγασου Μπεγουλακίου, Βαγγέλη Φωτεινάκη φίλο εθελοντή από την Αθήνα, τους ανθρώπους του Δήμου, Φρόσω Ανδριοπούλου, Δημήτρη Γκαβό, Νάνσυ Παυλοπούλου και Μαρία Κυριακοπούλου».

Σχετικά Άρθρα

Επιλογή αναδόχου για την σύνταξη μελέτης κατασκευής του νέου Γυμνασίου-Λυκείου Ερυθρών

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Με επιτυχία ο 51ος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής

otavoice

Δ.Χαλκιδέων: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δημοτικές Κοινότητες Αφρατίου και Φύλλων

otavoice

Στην Κύπρο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτριος Ορφανός

otavoice

Δ.Λαρισαίων: Στη διάθεση των πολιτών τα ηλεκτρικά ποδήλατα

otavoice

Δ.Καλαμάτας: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τριήμερο 4ο Φεστιβάλ Μπύρας

otavoice