OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πετρούπολης: Καθαρισμός και αποψίλωση 40 δασικών στρεμμάτων και 116 οικοπέδων

Στο πλαίσιο των προληπτικών δράσεων αντιπυρικής προστασίας από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Πετρούπολης, από τις 23/4 έως τις 31/7, οι υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης πραγματοποίησαν -με ίδια μέσα- εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης σε περίπου 40 στρέμματα στις παρυφές του άλσους Αγ. Δημητρίου και του Ποικίλου Όρους και 116 οικοπέδων, εντός του αστικού ιστού, που ανήκουν σε ιδιώτες. Οι εργασίες συνεχίζονται, κυρίως, σε αυλές ακατοίκητων σπιτιών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, για το κόστος των εργασιών σε ιδιωτικά οικόπεδα, θα εφαρμοστούν τα οριζόμενα στον νόμο 2695/2024.

Επιπλέον των όσων έκαναν οι υπάλληλοι του Δήμου μας, αντίστοιχες εργασίες, βάσει σχετικών εργολαβιών, έγιναν στο άλσος και περιμετρικά του βουνού από τον Α.Σ.Δ.Α., ενώ από το Δασαρχείο έγιναν και συνεχίζονται εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης μέσα στο Ποικίλο Όρος.

Η Δημοτική Αρχή κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί για τη διαφύλαξη του πράσινου στην πόλη μας.

Καλούμε και τους κατοίκους να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, λαμβάνοντας προληπτικά κάθε πρόσφορο μέτρο αντιπυρικής προστασίας.

Επίσης, να ειδοποιούν έγκαιρα και την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του Δήμου (210 5021300), για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή τους.

Σχετικά Άρθρα

ΦοΔΣΑ Ν.Αιγαίου προς Οικολόγους Κω: Είστε σίγουρα οικολόγοι ;

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Σχεδιάζουμε, Καινοτομούμε, Υλοποιούμε

otavoice

Στην Υφυπουργό Ενέργειας Αλ. Σδούκου ο Δήμαρχος Ελασσόνας

otavoice

Δ. Ήλιδας: Σε «όαση» τέχνης και πολιτισμού έχει μετατραπεί ο κήπος του Τατανείου

otavoice

Τρέχω για την Κατερίνη 2024: Άνοιξαν οι εγγραφές

otavoice

Δ.Αγ.Παρασκευής: Ενδιαφέρον για τον πολιτισμό ή απλή τοξικότητα;

otavoice