OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

O δήμος Πύργου στέκεται αρωγός στους οικονομικά ασθενέστερους μαθητές

Για 13η συνεχή χρονιά το κοινωνικό φροντιστήριο Πύργου «ανοίγει την αγκαλιά του», σε μαθητές οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών, προκειμένου να συμβάλλει στην προσπάθεια τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Για τον σκοπό αυτό, την Παρασκευή το πρωί (30/08/24), παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ο εξ αρχής εμπνευστής της ιδέας αυτής Χρήστος Θανάσουλας και η εθελόντρια και συντονίστρια υλοποίησης του φετινού προγραμματισμού Λεμονιά Γιαννοπούλου.

Ανοίγοντας τον κύκλο των τοποθετήσεων ο δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής, αφού έκανε μια μήνη ιστορική αναφορά επισημαίνοντας ότι «στο ξεκίνημα της ιδέας, το 2012, η τότε δημοτική αρχή, στην οποία ήμουν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδέχτηκε και συνέβαλε αποφασιστικά στην υλοποίηση της, με αποτέλεσμα να γεννηθεί… το κοινωνικό φροντιστήριο», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Από τότε και μέχρι σήμερα το κοινωνικό φροντιστήριο δέχτηκε εκατοντάδες μαθητές. Κάποιοι εξ αυτών σήμερα είναι επιστήμονες παρέχοντας πια τις υπηρεσίες τους στην κοινωνία. Η δημοτική αρχή συνεχίζει να στηρίζει αυτό το έργο. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του. Θέλουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε οικονομικά ασθενέστερους και σ΄ αυτό η δημοτική αρχή θα είναι αρωγός δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό», κατέληξε ο Δήμαρχος Πύργου.

Ο Χρήστος Αθανάσουλας αναφερομένος στο θέμα αυτό, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Και εγώ προσωπικά και οι άλλοι εθελοντές είμαστε χαρούμενοι που για 13η χρονιά συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια. Είμαστε περίπου 25 εθελοντές. Θέλουμε άλλους 10 – 15 εθελοντές ώστε να μπορούμε να έχουμε π.χ. μικρότερα τμήματα και καλύτερο έργο. » Τέλος, αφού αναφέρθηκε στα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα μαθητών που έχουν πλέον πάρει το πτυχίο της νομικής και της Ιατρικής με την βοήθεια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, έκανε έκκληση για την συμμετοχή κι άλλων εθελοντών καθηγητών σε αυτή την προσπάθεια.

Τον κύκλο των τοποθετήσεων «έκλεισε» η φιλόλογος Λεμονιά Γιαννοπούλου, η οποία αφού εξέφρασε την υποστήριξη της στην λειτουργία του Κοινωνικού φροντιστηρίου και την ελπίδα της για την συμμετοχή κι άλλων εθελοντών, τόνισε:

«Τα παιδιά έχουν την ανάγκη της γνώσης που είναι δύναμη όχι μόνο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια αλλά για την ζωή. Μπαίνω με όρεξη σε αυτό. Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την εμπιστοσύνη του. Ξέρω την αγωνία του όπως ξέρω και την αγωνία του Χρήστου Αθανάσουλα.»

Όπως ανακοινώθηκε οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα μπορούν από την ερχόμενη Δευτέρα και από τις 5 – 7 το απόγευμα να μεταβαίνουν στο 2ο Λύκειο Πύργου για την εγγραφή τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Ενισχύονται τα Δημοτικά Ιατρεία με 15 ιατρούς και νοσηλευτές

otavoice

Δ. Σουφλίου: Έναρξη του έργου αποκατάστασης της Γέφυρας Μεσημερίου – Μεγάλου Δερείου

otavoice

Με συνεργασία Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας αποκαθίσταται η Γέφυρα του Μόρνου

otavoice

Πόρισμα Εισαγγελίας Βόλου: Δεν μπορούσε να κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας

otavoice

Δ.Κορινθίων: Προγραμματική συμφωνία για ανάπλαση της πλατείας Δικαστικού Μεγάρου

otavoice

Η απάντηση της δημάρχου Πεντέλης στο Δασαρχείο για τις εργασίες στο ρέμα της Αγίας Μαρίνας

otavoice