OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πύργου: Περιοδεία του Στ. Καννή σε χωριά των Δ.Ε. Ωλένης και Ιάρδανου

Το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί η αγροτική παραγωγή λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που σημειώθηκε τον Ιούλιο, είδαν από κοντά ο Δήμαρχος κ. Στάθης Καννής μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες κατά τη διάρκεια περιοδείας που έκανε σε χωριά των Δ.Ε. Ωλένης και Ιάρδανου.

Ο Δήμαρχος Πύργου συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Κωνσταντόπουλο και τον γεωπόνο του Δήμου κ. Αθανάσιο Κατσαρό επισκέφθηκε το Καράτουλα, το Σόπι, το Χειμαδιό και τη Βροχίτσα, όπου διαπίστωσαν το μεγάλο μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες της κορινθιακής σταφίδας και του αμπελιού.

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι παραγωγοί, χρειάστηκε να ξεκινήσουν τη συγκομιδή τουλάχιστον 20 ημέρες νωρίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στην περιοχή, με άμεση συνέπεια να υπάρξουν μεγάλες απώλειες στην παραγωγή και στην απόδοση του ξηρού προϊόντος.

Μετά τη σύνταξη της γνωμοδότησης από τον Γεωπόνο του Δήμου κ. Κατσαρό, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Καννής θα στείλει επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, την οποία θα κοινοποιήσει και στον ΕΛΓΑ και θα ζητά την άμεση αποστολή γεωπόνων για εκτιμήσεις της ζημιάς που έχει υποστεί η παραγωγή.

Επίσης θα ζητηθεί η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς προκειμένου να καλυφθεί, όσο είναι δυνατόν, η απώλεια εισοδήματος που θα έχουν λόγω της μειωμένης παραγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Χ. Μπονάνου – Β.Γιαννόπουλου – Φ. Ζαΐμη στην πληγείσα περιοχή Γηροκομειου Πατρών

otavoice

Δ.Κατερίνης: Τα «χρυσά παιδιά» του παλαιστικού τμήματος του Αρχελάου υποδέχτηκε ο Ι. Ντούμος

otavoice

Κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων σε Ηλεία και Βόνιτσα – Σύσκεψη στην ΠΕ Ηλείας

otavoice

Δ.Χαλανδρίου: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις «Σώζουμε τρόφιμα στα σχολεία»

otavoice

Η Μάγδα Χριστοδουλοπούλου, νέα σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Δ. Κορινθίων: Ενημέρωση για το νερό στα Αθίκια

otavoice