OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πύργου: Τέλος ο εφιάλτης στο Ποτόκι – Στο ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς 100.000 κυβικά απόβλητα

Μια τοξική βομβα που απειλούσε πάνω από μια δεκαετία την πρωτεύουσα της Ηλείας, θα σταματήσει σύντομα να αποτελεί εστία περιβαλλοντικής και φυσικής καταστροφής της περιοχής. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος το ΥΠΕΝ έδωσε πράσινο φως στην χρηματοδότηση 700.000 ευρώ για την υλοποίηση του έργου μεταφοράς των 100.000 κυβικών δεματοποιημένων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ της Τριανταφυλλιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου.

Σε δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας Αποβλήτων αναφέρει:

“Τέλος στο ρυπασμένο χώρο από απόβλητα, στο Ποτόκι του Πύργου Ηλείας.

Μετά από αρκετή προσπάθεια, λύνουμε ένα ακόμα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, που έχει προκληθεί από την απαράδεκτη διαχείριση του παρελθόντος, σε ό,τι αφορά στα απορρίμματα. Περίπου 100.000 κυβικά δεματοποιημένων απορριμμάτων που είχαν εναποτεθεί παράνομα στο Ποτόκι Ηλείας για περισσότερα από 10 χρόνια, δημιουργώντας οξύ πρόβλημα στην περιοχή, θα απομακρυνθούν σύντομα μετά από το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων και τη χρηματοδότηση που ενέκρινε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Πύργου συντάχθηκε η σχετική μελέτη και βάση αυτής εγκρίθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Θ. Σκυλακάκη η χρηματοδότηση των 700.000 ευρώ. Έτσι, στο πλαίσιο του έργου θα απομακρυνθούν τα απόβλητα από το χώρο, ο οποίος πλέον δεν θα έχει ρυπαντικό φορτίο και τα απόβλητα θα οδηγηθούν στο ΧΥΤΑ της Τριανταφυλλιάς.

Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, προστατεύουμε το περιβάλλον λύνοντας χρόνια εκκρεμή ζητήματα, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών.”

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Τήνου: Η «αντιπολίτευση» του κ. Σιώτου

otavoice

Η θέση του δήμου Αμοργού σε δημοσίευμα για το νερό

otavoice

Δ. Πατρέων: Σε επαγρύπνηση – Οδηγίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου

otavoice

Δ. Σπάρτης: Με λαμπρότητα η τελετή έναρξης της εμποροπανήγυρης Μυστρά

otavoice

Δ. Κορινθίων-«Θαλασσινές Ημέρες»: Μια τελετή έναρξης αντάξια των προσδοκιών

otavoice

Συνεδριάζει αύριο(28/8) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ – Τι θα συζητηθεί

otavoice