OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πύργου: Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς ταξιδεύει… στο εξωτερικό

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς στο τρίτο χρόνο της παρουσίας του τολμά και για πρώτη φορά ταξιδεύει στο εξωτερικό, μεταφέροντας την πολιτισμική κουλτούρα της περιοχής μας στην Αιώνια Πόλη, στην Ιταλία.

Στις 6 Οκτωβρίου του 2024 θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνικής Κοινότητας στη Ρώμη η τελετή λήξης, η οποία περιλαμβάνει συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων υπό την διεύθυνση της κας Κωστούλας Σακκά με τίτλο: «Μουσικά Αντιδάνεια Ελλάδος-Ιταλίας».

Μία εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Ελληνική Πρεσβεία, την Ελληνική Κοινότητα και το Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.
Μία πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόθεσης της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου κ. Στάθη Καννή για αναβάθμιση του Φεστιβάλ με πολιτιστικά δρώμενα που θα του προσδίδουν διεθνή ακτινοβολία.

Στο πρόγραμμα, το οποίο ανακοίνωσε ο Τομέας Πολιτισμού του Δήμου Πύργου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κάρδαρης, συμπεριλαμβάνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις που καλύπτουν τις προτιμήσεις όλων των δημοτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς έχει ξεκινήσει από το Μάϊο με εκδηλώσεις που έγιναν στην Αποστολική Διακονία και στον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου συμμετείχαν οι παιδικές χορωδίες της χορωδιακής τέχνης του Μονάχου και του 2ου Γυμνασίου Πύργου, η γερμανική νεανική χορωδία της Christophorus-Kantorei Altensteig, το Μουσικό Σχολείο Άμφισσας με την χορωδία των Μυρτουντίων.

Το πρόγραμμα

Κτήμα Μπριτζίκη, Λατζόϊ
Τα «Χρώματα της Ήλιδας», μια παρέα που έχει μια διαφορετική πρόταση πολιτισμού εκτός οποιασδήποτε δήθεν «έντεχνης» εμμονής, μα πάνω από όλα εραστές της τέχνης με ανιδιοτελή αγάπη για τη μουσική, έρχονται την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 21:30 στο «Κτήμα Μπιρτζίκη» στο Λατζόϊ για να μας θυμίσουν τραγούδια μεγάλων συνθετών. Η Η δράση της ορχήστρας ξεκινά από το Σεπτέμβρη του 1996. Ιδρυτής, συνδετικός κρίκος και…ηθικός αυτουργός της συνέχειάς της είναι o Mαέστρος Γιώργος Γκιντζίρης. Μετά από μια διακοπή το 2000, λόγω υποχρεώσεων εκτός… έδρας πολλών μελών της, η ορχήστρα ανασυστάθηκε ανανεωμένη το 2005 και το 2008 σύμφωνα με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας, η ορχήστρα αναγνωρίστηκε ως σωματείο με την επωνυμία “Ορχήστρα τα Χρώματα της Ήλιδας”, με έδρα τον Πύργο.

Βραδιά Πανσελήνου
Την Δευτέρα 19 Αυγούστου στο Κατάκολο, κάτω από την μαγευτικό φως της πανσελήνου στις 22:00 οι Domenica και ο Κώστας Μυλώσης (Δυτικές Συνοικίες) θα μας ταξιδέψουν στα μουσικά μονοπάτια της ροκ σκηνής.
Οι Domenica δημιουργήθηκαν στην Αθήνα, το 1994 και το ντεμπούτο άλμπουμ τους ήταν το «Αχρηστα ρολόγια» το 1999 και ακολούθησε το «Μέσα στη βουή του δρόμου» το 2002. Το 2003 κέρδισαν το βραβείο Αρίων για το «Καλύτερο έντεχνο συγκρότημα» και τον Απρίλη του 2005 για τον «Καλύτερο εναλλακτικό δίσκο», ενώ την ίδια χρονιά στα Mad Music Awards, κέρδισαν το βραβείο για το «Καλύτερο rock videoclip». Τον Οκτώβρη του 2009 κυκλοφόρησε ο πέμπτος δίσκος τους με τίτλο «Λήθη».
Ο Κώστας Μυλώσης ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής του αγαπημένου συγκροτήματος «Δυτικές Συνοικίες» γεννήθηκε στο Παρίσι και μεγάλωσε στη Μενεμένη στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών έπαιξε κιθάρα στο πρώτο του συγκρότημα, τους «Ταξιδιώτες», στη Λαϊκή Μορφωτική Στέγη Αμπελοκήπων. Το 1988, ηχογράφησαν με τον παιδικό του φίλο, Βασίλη Μαντζουράνη, το πρώτο τους demo σε μπομπίνα και μαζί με τον φίλο τους Κώστα Αράπη δημιούργησαν το 1996 το συγκρότημα «Δυτικές Συνοικίες», με το οποίο γνώρισαν πανελλαδική αναγνώριση και καταξίωση από το τραγούδι «Καλοκαιρινά ραντεβού», αλλά και από τις τέσσερις δισκογραφικές τους δουλειές και τις πολυάριθμες συναυλίες τους.

Πλατεία Δικαστηρίων
Στην πλατεία Δικαστηρίων την Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 21:30 ο «δικός μας» Γιάννης Κορίζης θα ερμηνεύσει τραγούδια δικά του και μεγάλων συνθετών. Το 2016 ξεκινά η μουσική πορεία του Γ. Κορίζη με το Ogdoo Music Group με την κυκλοφορία του single «Το θεριό». Ακολουθεί τον Μάρτιο του 2017 η κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού album με τίτλο «Καράβια Xάρτινα» και με τη συμμετοχή του αγαπημένου τραγουδοποιού Μίλτου Πασχαλίδη. Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2018, βγήκε στον αέρα το single «Γιατί δεν μ’άκουσες ποτέ» καθώς και άλλο ένα σε συνεργασία αυτή τη φορά με τον κορυφαίο δημοτικό τραγουδιστή Παναγιώτη Λάλεζα. Ακολούθησε η κυκλοφορία τριών ξεχωριστών τραγουδιών: “Μενεξεδένια τα βουνά” σε συνεργασία με τον Μίκη Θεοδωράκη, “Πάλι σιωπηλά” σε μουσική δική του και στίχους του σημαντικού δημιουργού Δημήτρη Κορίζη και “Φάροι”, ένα μοναδικό ντουέτο με τον κορυφαίο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά.

Οtra Rota
Tην Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Πύργου οι Οtra Rota, οι οποίοι γεννήθηκαν το 2019 στα φοιτητικά στέκια της Πάτρας σαν ένα ντουέτο κιθάρας και λαούτου, θα μας ταξιδέψουν σε μουσικά μονοπάτια της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Τα δύο ιδρυτικά μέλη βρίσκονται στις φωνές και τις χορδές, ο Βασίλης Γεώργας στην κιθάρα και ο Δημήτρης Καραμάνης στο λαούτο. Στα κρουστά είναι ο Μάριος Αδιάβαστος, ενώ ο Διονύσης και ο Λεωνίδας Καραμάνης στο βιολί και στα πνευστά αντίστοιχα. Αρκετά από τα μέλη της μπάντας έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στον Πύργο.
Επαρχείο

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Επαρχείου η Μικτή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων και η χορωδία «Ρίζες» της Ι.Μ. Δέρκων του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα μας ταξιδέψουν σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια.
Ι.Μ. Σκαφιδιάς

Αφιερωμένη στον κύκλο της ζωής και τη λαογραφία θα είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που θα γίνει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στην Ι.Μ. Σκαφιδιάς, η οποία θα περιλαμβάνει ένα δρώμενο με την γέννηση. Επίσης θα γίνει αναφορά στην διατροφή που είναι ταυτισμένη με τη ζωή, την παράδοση και τον πολιτισμό΄.

Σχετικά Άρθρα

Συλλυπητήρια επιστολή Γ. Μαλανδράκη, για την απώλεια του Μ. Χρηστάκη

otavoice

ΦοΔΣΑ Ν.Αιγαίου προς Οικολόγους Κω: Είστε σίγουρα οικολόγοι ;

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Σχεδιάζουμε, Καινοτομούμε, Υλοποιούμε

otavoice

Στην Υφυπουργό Ενέργειας Αλ. Σδούκου ο Δήμαρχος Ελασσόνας

otavoice

Δ. Ήλιδας: Σε «όαση» τέχνης και πολιτισμού έχει μετατραπεί ο κήπος του Τατανείου

otavoice

Τρέχω για την Κατερίνη 2024: Άνοιξαν οι εγγραφές

otavoice