OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Σπάρτης: Με λαμπρότητα η τελετή έναρξης της εμποροπανήγυρης Μυστρά

Με την κοπή της παραδοσιακής κόκκινης κορδέλας από τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο, άνοιξε και επίσημα τις πύλες της, χθες 26 Αυγούστου, η ιστορική εμποροπανήγυρη Μυστρά, η οποία θα διαρκέσει έως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή έναρξης της εμποροπανήγυρης ξεκίνησε με την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού από εκπροσώπους της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης και αμέσως μετά ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες και τους εκλεκτούς καλεσμένους.

Ο κ. Βακαλόπουλος αναφέρθηκε στην μακραίωνη παράδοση της εμποροπανήγυρης Μυστρά, τόνισε ότι η δημοτική Αρχή στηρίζει τον θεσμό και εξέφρασε τη βούληση «για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες». Ευχαρίστησε, τέλος, όλους όσοι συνέβαλαν για την διοργάνωση και διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο βουλευτής Λακωνίας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, αναφέρθηκε στην ιστορικότητά της και επικροτώντας την πρόθεση της δημοτικής Αρχής για αναβάθμιση της εμποροπανήγυρης, πρόσθεσε ότι χρειάζεται «μία ουσιαστική αναβάθμιση, η οποία θα στηρίζεται στην παράδοση, την οποία έχει αυτή η υπόθεση που λέγεται πανηγύρι του Μυστρά, στις αναμνήσεις, το ιστορικό απόθεμα και όλα αυτά που συνθέτουν αυτή την σοβαρή και πολύ ουσιαστική ιστορική αναφορά».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας, κ. Θεόδωρος Βερούτης, τόνισε ότι : «Οι καιροί άλλαξαν. Ο τρόπος που ο κόσμος καλύπτει τις αγοραστικές ανάγκες του έχει αλλάξει, όμως αυτό δεν παύει να σημαίνει ότι το πανηγύρι δεν αποτελεί μια παράδοση και αυτός είναι ο λόγος που και καλώς το πανηγύρι διαιωνίζεται».

«Θα πρέπει όλοι οι φορείς να αναβαθμίσουμε την εμποροπανήγυρη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Γιάννης Παναρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη απόκτησης μιας νέας ταυτότητας, φέρνοντας ως παράδειγμα τη γαστρονομία. «Να μπορούμε να τιμούμε ένα προϊόν κάθε χρόνο, δηλαδή να το πάμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπέρ της μετεξέλιξης της εμποροπανήγυρης με την απόκτηση νέων θεματικών τάχθηκε ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Περιφέρειας, κ. Παναγιώτης Κρητικός, προσθέτοντας ότι όλα πρέπει να γίνονται, όπως και γίνονται, με την εφαρμογή κανόνων, όπως της ασφαλούς λειτουργίας, του υγιούς ανταγωνισμού, της φορολογικής συμμόρφωσης, κ.λπ.

Στο ζήτημα της ασφάλειας τόσο των εκθετών και των εκθεμάτων, όσο και των επισκεπτών, αναφέρθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, Ταξίαρχος, κ. Βασίλης Τσιγαρίδης, ο οποίος χαιρέτησε την έναρξη της εμποροπανήγυρης, διαβεβαιώνοντας ότι τόσο η Ασφάλεια, όσο και η Τροχαία βρίσκονται σε επαγρύπνηση επί 24ωρης βάσης, για την κάλυψη όσων αναγκών παρουσιαστούν.

Στην ιστορική σπουδαιότητα της εμποροπανήγυρης αναφέρθηκε, τέλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυστρά, κ. Δημήτρης Σκρουμπέλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για τη διεξαγωγή του πανηγυριού και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους και τους επισκέπτες καλή ψυχαγωγία.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση έναρξης της εμποροπανήγυρης, ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, κ. Σπύρος Τζινιέρης και Τουρισμού, κ. Αθανάσιος Μιχελόγγονας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, κ. Στέφανος Βρεττάκος, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Τήνου: Η «αντιπολίτευση» του κ. Σιώτου

otavoice

Η θέση του δήμου Αμοργού σε δημοσίευμα για το νερό

otavoice

Δ. Πατρέων: Σε επαγρύπνηση – Οδηγίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου

otavoice

Δ. Πύργου: Τέλος ο εφιάλτης στο Ποτόκι – Στο ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς 100.000 κυβικά απόβλητα

otavoice

Δ. Κορινθίων-«Θαλασσινές Ημέρες»: Μια τελετή έναρξης αντάξια των προσδοκιών

otavoice

Συνεδριάζει αύριο(28/8) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ – Τι θα συζητηθεί

otavoice