OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Θηβαίων: Σύμβαση κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής για ΑμεΑ, σε σχολικές μονάδες

Υπεγράφη η σύμβαση για την χρηματοδοτούμενη πράξη με τίτλο: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΧ του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, υπέγραψε τη σύμβαση της χρηματοδοτούμενης πράξης με τίτλο: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Θηβαίων» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΧ του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ανάδοχο Κοινοπραξία «Κοφίνης Κωνσταντίνος του Ευάγγελου – Στρογγύλης Ιωάννης του Κωνσταντίνου» και ποσό σύμβασης 150.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), εκ των οποίων το ποσό των 57.660,00 € θα χρηματοδοτηθεί από το προαναφερόμενο πρόγραμμα και το υπολειπόμενο ποσό από πόρους του Δήμου.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι:

– η κατασκευή ραμπών πρόσβασης των ΑμεΑ σε 30 σχολικές μονάδες A’ θμιας εκπαίδευσης και σε 8 σχολικές μονάδες B’ βάθμιας εκπαίδευσης
– η κατασκευή χώρων υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ σε 6 σχολικές μονάδες A’ βάθμιας εκπαίδευσης και σε 5 σχολικές μονάδες B’ βάθμιας εκπαίδευσης

Mε την υλοποίηση της προαναφερόμενης πράξης, τα σχολικά τα σχολικά κτίρια γίνονται φιλικά και προσβάσιμα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Η είσοδος από τις ράμπες θα πραγματοποιείται με τη μέγιστη δυνατή άνεση και ασφάλεια, ενώ οι χώροι υγιεινής θα επιτρέπουν είσοδο, κίνηση, περιστροφή, καθώς και εύκολη χρήση τους από τα ΑμεΑ.

«Είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικό να γίνονται αντίστοιχες εργασίες που να καθιστούν ευκολότερη τη ζωή των μαθητών και πάντα θα είναι από τις πρωταρχικές μας υποχρεώσεις η υλοποίησή τους», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Παπάγου-Χολαγρού: Έργα οδικής ασφάλειας – Ολοκληρώθηκε νέος κόμβος

otavoice

Εγκαίνια της Έκθεσης “Panis Angelicus” της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου στην Ξινάρα

otavoice

Δ. Παγγαίου: Σύσκεψη για τις συνέπειες της ανομβρίας στα Τενάγη Φιλίππων

otavoice

Δ. Καστοριάς: Εργασίες και παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας

otavoice

Προετοιμασία στο Δήμο Καλαμάτας ενόψει της νέας σχολικής περιόδου 2024-2025

otavoice

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για τη δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης στο Γ.Ν. Καβάλας

otavoice