OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Κασσάνδρας: «Απειλήθηκα να προσέχω» – «Εγώ που έχασα 22χρονο παιδί δεν θα τους έκλεινα;»

Στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε και η υπόθεση του Λούνα Παρκ στο Πευκοχώρι και του θανάτου ενός 19χρονου. Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση πριν από λίγο της δημάρχου, κα. Αναστασίας Χαλκιά.

Το θέμα του λούνα παρκ ήταν εκτός ημερήσιας ατζέντας, ωστόσο συζητήθηκε, ενώ στο δημοτικό συμβούλιο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 19χρονου και του 8χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα κατασκήνωσης στην Κρυοπηγή.

«Το τελευταίο δίμηνο προσωπικά απειλήθηκα, να προσέχω για τα ατυχήματα που μπορεί να μου συμβούν. Για να καταλάβετε ότι το τουριστικό προϊόν του δήμου Κασσάνδρας έχει ξεφύγει. Θα ξεκινήσουμε μια διαδικασία αναδιάρθρωσης του τουριστικού μας προϊόντος. Ο πιο όμορφος δήμος συζητιέται για το πιο τραγικό γεγονός. Δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία που θα ήταν ο ελεγκτικός μηχανισμός του δήμου», όπως είπε μεταξύ άλλων, ενώ στάθηκε ότι οι παραβατικοί εκμεταλλεύονται την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και φορτισμένη ανέφερε «εγώ που έχασα ένα 22χρονο παιδί, δεν θα το έκλεινα; Με τα ίδια μου τα χέρια».

Όμως τα ερωτηματικά παραμένουν αναπάντητα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε να λειτουργεί στις 15 Μαϊου  χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος από τον δήμο Κασσάνδρας. Στις 7 Ιουλίου η αστυνομία διενεργεί έλεγχο όπου διαπιστώνει την στέρηση γνωστοποίησης και στις 9 Ιουλίου ενημερώνει με έγγραφό της τον δήμο. Όλως τυχαίως στις 19 Αυγούστου ημέρα θανάτου του 19χρονου ο δήμος Κασσάνδρας στέλνει στον ιδιοκτήτη του λούνα πάρκ το πρώτο έγγραφο που τον ενημερώνει για την βεβαίωση παράβασης λειτουργίας χωρίς γνωστοποίηση. Σύμπτωση ή εστάλει για να αποφύγουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Είναι τραγικό και εξοργιστικό την ώρα που το 19χρονο παλικάρι κείτονταν νεκρό, κάποιοι “αρουραίοι” στο δήμο Κασσάνδρας προσπαθούσαν να καλύψουν την εγκληματική τους αδράνεια. Περί αυτού πρόκειται…

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος/ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι Δήμοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν άδειες σε λούνα παρκ και να κάνουν ελέγχους

otavoice

Ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε χωματερή από μπάζα δημοτικό οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο

otavoice

Αυτοψία κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις χαλαζόπληκτες περιοχές

otavoice

Δ. Ήλιδας: 300.000 ευρώ για τις ζημιές από τις πυρκαγιές του Ιουνίου στην Πηνεία

otavoice

Δήμος Ελασσόνας: «Κατάλληλο, μετά από ελέγχους, το νερό στο Δομένικο»

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου – Συμβούλιο Νέων: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική

otavoice