OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Τήνου: Η «αντιπολίτευση» του κ. Σιώτου


Α. Ο κ. Σιώτος, μετά από μακρά περίοδο σιωπής, «ανακάλυψε» τα θέματα που μας κληροδότησε (σε απείρως χειρότερη κατάσταση από αυτήν που παραδόθηκαν την 31.12.2014) και αποφάσισε να μετατραπεί σε κριτή των πάντων και προστάτη κατά της υποβάθμισης περιβάλλοντος. Θέλει μεγάλο θράσος για να καταγγέλλει εκείνος που επί των ημερών του:

α) καταστράφηκε ολοσχερώς ο δεματοποιητής,
β) κατασκάφτηκε ο χώρος στο «ΚΟΣΣΙΝΙ»,
γ) δαπανήθηκαν σε εργολαβίες με τον ευφάνταστο τίτλο «Υπηρεσία καταπολέμησης πυρκαγιάς στο χώρο δεματοποίησης Δήμου Τήνου », ποσά που ξεπερνούν τις τριακόσιες χιλιάδες ευρώ,
δ) χειμώνα και καλοκαίρι κατακάηκε ο τόπος με περίεργες πυρκαγιές
ε) επιβλήθηκαν πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Δήμου Τήνου, άρα εις βάρος όλων, κλπ, κλπ.

Β. Η παρούσα δημοτική αρχή, που παρέλαβε 9 χρόνια μετά έναν δήμο χωρίς την παραμικρή ουσιαστική βελτίωση στο μέγα ζήτημα των απορριμμάτων και με κατεστραμμένη την δεματοποίηση που εμείς εγκαταστήσαμε και αδειοδοτήσαμε, δίνει μάχη καθημερινή, με το μέγιστο των προσπαθειών του αντιδημάρχου και των εργαζομένων, για την διάθεση των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα προχωράει με βήματα γοργά και αποφασιστικά για την οριστική επίλυση του θέματος αυτού με την δημιουργία ΧΥΤΥ (αναγκαστική απαλλοτρίωση κλπ).

Γ. Υποβλήθηκαν αναφορές τα προηγούμενα χρόνια προς κάθε αρμόδιο για την ανεξέλεγκτη διάθεση απορριμμάτων στο ΚΟΣΣΙΝΙ επί των ημερών του κ. Σιώτου και δεν λάβαμε την παραμικρή απάντηση. Ο ίδιος ο τότε Δήμαρχος ανέφερε ρητά ότι με τη δημοσιοποίηση τέτοιων θεμάτων βλάπτεται το τουριστικό προϊόν της Τήνου (μόλις το καλοκαίρι του 2023) και ήδη προβαίνει ο ίδιος σε αλλαγή πορείας επειδή πλέον κάθεται σε άλλα έδρανα…

Δ. Αυτή η δημοτική αρχή δεν μασάει τα λόγια της ούτε κρύβει τα προβλήματα. Το πρόβλημα των απορριμμάτων είναι τόσο σοβαρό που η μικροπολιτική και η αλλαγή θέσεων ανάλογα από ποια μεριά μιλάει κανείς (συμπολίτευση – αντιπολίτευση) δεν βοηθάει σε τίποτα.

Ε. Τέλος, η εικόνα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, που έχει μεταβληθεί σε φωτογράφο-ρεπόρτερ, αναζητώντας, Αύγουστο μήνα και με την Τήνο «βουλιαγμένη» από κόσμο, έναν κάδο απορριμμάτων ξεχειλισμένο από σκουπίδια, ένα βυτίο στην Χώρα και μια βρύση που τρέχει νερό με λίγη σκουριά ένεκα των διακοπών στα δίκτυα, προκαλεί ερωτηματικά.

Ο κόσμος έχει κριτήριο και κρίνει. Ο Δήμος (οι αιρετοί, μέσα σε λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας και το προσωπικό του Δήμου), ο κάθε πολίτης, ο κάθε επιχειρηματίας και ο κάθε εργαζόμενος αυτού του νησιού, δώσαμε και δίνουμε χωρίς ανάπαυλα δύσκολες εξετάσεις στην παρούσα θερινή περίοδο για να ικανοποιήσουμε τις χιλιάδες των επισκεπτών μας, σε αντίξοες συνθήκες. Τα καταφέραμε και –πάντα- μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Η παραφωνία του εικονολήπτη κ. Σιώτου δεν είναι ικανή να αλλοιώσει αυτή την πραγματικότητα.

ΣΤ. Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμπατριώτες για την υπομονή τους, την προσπάθειά τους, τη συμβολή και τη συμμετοχή τους στα θέματα του Δήμου μας και να διαβεβαιώσω ότι ο αγώνας για μια καλύτερη Τήνο, είναι διαρκής και αφορά τους 12 μήνες του χρόνου.

Υ.Γ στο Βίντεο θα δείτε την κατάσταση που παρέδωσε ο κ. Σιώτος το Κοσσίνι και το τελευταίο πρόστιμο που κληρονομήσαμε όλοι μας από τη δημαρχία του.

Παναγιώτης Κροντηράς – Δήμαρχος Τήνου

Σχετικά Άρθρα

Η θέση του δήμου Αμοργού σε δημοσίευμα για το νερό

otavoice

Δ. Πατρέων: Σε επαγρύπνηση – Οδηγίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου

otavoice

Δ. Σπάρτης: Με λαμπρότητα η τελετή έναρξης της εμποροπανήγυρης Μυστρά

otavoice

Δ. Πύργου: Τέλος ο εφιάλτης στο Ποτόκι – Στο ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς 100.000 κυβικά απόβλητα

otavoice

Δ. Κορινθίων-«Θαλασσινές Ημέρες»: Μια τελετή έναρξης αντάξια των προσδοκιών

otavoice

Συνεδριάζει αύριο(28/8) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ – Τι θα συζητηθεί

otavoice