OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Ασπίδα προστασίας για 8.000 μουριές

Ο Δήμος Αθηναίων σε συντονισμό με τη Διεύθυνση Πρασίνου, έθεσε σε εφαρμογή στις αρχές Ιουλίου ένα σχέδιο για την προστασία των μουριών από το έντομο Xylotrechus chinensis.

Το πρόγραμμα, αποτέλεσμα μίας ευρύτερης συνεργασίας με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, περιλαμβάνει εγχύσεις φυτοπροστατευτικού σκευάσματος στους κορμούς των δέντρων.

Μέχρι στιγμής, έχουν ολοκληρωθεί εγχύσεις σε 5.100 δέντρα, με στόχο να φτάσουν τις 8.000 έως το τέλος Αυγούστου. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα ακολουθήσει η καταγραφή των αποτελεσμάτων και η δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων.

Το έντομο, το οποίο εισήχθη από την Κίνα λόγω ανεπαρκών ελέγχων, εξολοθρεύει τα τελευταία χρόνια το «δέντρο του μεταξοσκώληκα». Η εμφάνιση του Xylotrechus chinensis παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη το 2019-2020, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και απώλειες 5.000 δέντρων μέχρι σήμερα. Δεδομένου ότι οι μουριές αποτελούν ένα από τα βασικότερα είδη δέντρων στους δρόμους και στα πάρκα, με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη, η ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία τους είναι επιτακτική.

Το σχέδιο δράσης, με τη χρήση καινοτόμου εξοπλισμού και επιστημονικών μεθόδων, πραγματοποιείται με πρωταρχικό κριτήριο την προστασία του φυσικού κεφαλαίου και τη διατήρηση του αστικού πρασίνου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Εκατοντάδες πολίτες αθλούνται στα σχολεία και τους αθλητικούς χώρους

otavoice

Αυτοψία Δημάρχου Λαμιέων στα έργα στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών

otavoice

Δ.Κορδελιού-Ευόσμου: Λύση στο μείζον στεγαστικό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου

otavoice

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

otavoice

Παρουσίαση μελέτης Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πεντέλης

otavoice

Δ.Καλλιθέας: Σκοπός όλων μας είναι η ομάδα να αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο «Γρ. Λαμπράκης»

otavoice