OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ελασσόνας: «Κατάλληλο, μετά από ελέγχους, το νερό στο Δομένικο»

Δήμος Ελασσόνας: «Κατάλληλο και χωρίς πρόβλημα το νερό στο Δομένικο μετά από έλεγχο της ΔΕΥΑ και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας»

Κατάλληλο βρέθηκε το νερό της δεξαμενής, του δικτύου και της κεντρικής γεώτρησης στο Δομένικο, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν από τη ΔΕΥΑΕΛ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις 25/7/2024, μετά από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για το νερό ύδρευσης της κοινότητας.

Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα τόσο της υπηρεσίας, όπως και οι αναλύσεις πιστοποιημένου εργαστηρίου, αναφέρονται σε μηδενικές συγκεντρώσεις μικροοργανισμών. Ως εκ τούτου το νερό κρίνεται κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση και είναι απόλυτα συμμορφωμένο με τις προϋποθέσεις για το μικροβιολογικό χαρακτηρισμό ενός νερού ως πόσιμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Ελασσόνας: «Μετά και τις αναλύσεις που κοινοποιήθηκαν στη ΔΕΥΑΕΛ από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στα τρία σημεία δεξαμενή, κεντρική γεώτρηση και δίκτυο, επιβεβαιώθηκε η ασφάλεια του πόσιμου νερού στον οικισμό του Δομενίκου, την οποία διαπίστωσε αμέσως μετά τα δημοσιεύματα η ΔΕΥΑΕΛ με την ανάλυση των δειγμάτων».

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να απευθύνονται άμεσα στη ΔΕΥΑΕΛ, όταν διαπιστώνουν ασυνήθιστη οσμή, χρώμα ή σωματίδια στο νερό του δικτύου, καθώς ενδέχεται να συνδέονται με τοπική βλάβη ή φθορά του δικτύου, για την οποία θα επιληφθεί το συνεργείο της επιχείρησης το συντομότερο δυνατόν» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΕΛ.

Παράλληλα η ΔΕΥΑΕΛ διαβεβαιώνει τους καταναλωτές για την συνεχή παρακολούθηση των ποιοτικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, με συνεχείς ελέγχους καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς

Σχετικά Άρθρα

Τ. Θεοδωρικάκος: Οι Δήμοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να δίνουν άδειες σε λούνα παρκ και να κάνουν ελέγχους

otavoice

Ασυνείδητοι έχουν μετατρέψει σε χωματερή από μπάζα δημοτικό οικόπεδο στο Ωραιόκαστρο

otavoice

Αυτοψία κλιμακίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στις χαλαζόπληκτες περιοχές

otavoice

Δ. Ήλιδας: 300.000 ευρώ για τις ζημιές από τις πυρκαγιές του Ιουνίου στην Πηνεία

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου – Συμβούλιο Νέων: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την Αττική

otavoice

Συνάντηση εργασίας του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

otavoice