OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πύργου: Να ανακληθεί η απόφαση ανάδειξης Προέδρου της ΔΟΕ στην Μεσσηνία

Μία απάντηση – πρόταση του Δημάρχου Πύργου στη ΔΟΕ

Με κατάπληξη ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη απόφαση να οργανωθεί η Σύνοδος και οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) στην Μεσσηνία και όχι στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) κ. Σπύρος Καπράλος είχε προ καιρού δηλώσει ότι «το όνειρό μου είναι να διοργανώσω αυτές τις εκλογές στην Αρχαία Ολυμπία, για να θυμίσω σε όλους πού ξεκίνησαν οι Αγώνες, πριν από 2.800 χρόνια».

Αυτή η νέα επιλογή γεννά έντονα αισθήματα πικρίας και δικαιολογημένης αγανάκτησης σε κάθε πολίτη της Ηλείας. Συνιστά μία βαρύτατη προσβολή στον τόπο που συμβολίζει και εμπεριέχει το αιώνιο μήνυμα των Αγώνων, που διατρέχει την ανθρωπότητα από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Δεν μπορεί η Ηλεία της Ολυμπίας και της Ήλιδας, που από την αρχή της Ιστορίας συνδέθηκε με την παρουσία, το νόημα και την πορεία των Αγώνων, να φιλοξενήσει μία τέτοια συνάντηση;

Λυπούμαστε που σε μία εποχή που οι Ολυμπιακοί Αγώνες χρειάζονται προσέγγιση του αρχαίου και αληθινού πνεύματος που τους χαρακτήριζε, για να συνεχίσουν να εμπνέουν την ανθρωπότητα, λαμβάνονται αποφάσεις που προσβάλλουν τον τόπο που τους γέννησε και τους ανέδειξε.

Αν κίνητρο αυτής της απόφασης είναι οι εγκαταστάσεις σε συγκεκριμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Μεσσηνία, ας γίνει σαφές ότι κι εδώ υπάρχουν παρόμοιες, όπως συνέβη σε τόσες και τόσες συνεδριάσεις μελών της ΔΟΕ και στην ίδια την Αρχαία Ολυμπία.

Bέβαια, δική μου πρόταση μου είναι να διεξαχθούν οι εκλογές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) εντός του σταδίου του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας, γεγονός που θα προσέδιδε τεράστια αίγλη στη διαδικασία και θα έθετε τα ιδεώδη της Ολυμπιακής γης της Ηλείας στο επίκεντρο του Ολυμπιακού κινήματος.

Αναμένουμε την ανάκληση της συγκεκριμένης ανοίκειας απόφασης και δηλώνουμε ότι ο σεβασμός στην Ιστορία αποτελεί ύψιστο καθήκον που θα υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Σχετικά Άρθρα

Επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης σκηνών από τον Λόφο Φιλοπάππου

otavoice

ΠΣτΕ: 2ο Φεστιβάλ Αστροφυσικής και Παρατήρησης(STELLAR NIGHTS) στην Αλίαρτο

otavoice

Προτάσεις ανάπλασης του Πεντελικού από τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Δήμαρχο Κηφισιάς

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Συναυλία με τον Δ. Μπάση και χορωδίες στις 26 Αυγούστου

otavoice

Ο Δήμος Τήλου ανακήρυξε επίτιμο δημότη τον Ι. Παπαδομαρκάκη, για την πολύτιμη προσφορά του

otavoice

ΠΚΜ: Δύο συνεδριάσεις τακτική και λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου (26/8)

otavoice