OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έρχεται ρύθμιση έως 60 δόσεις σε ευάλωτους για χρέη στους δήμους

Σε ρύθμιση χρεών πολιτών προς τους δήμους προχωρά η κυβέρνηση και το επόμενο διάστημα θα δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη να ρυθμίσει τα χρέη του με δόσεις και ν’ απευθύνεται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Τη δυνατότητα αυτή ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στο Action24.

Το πρόβλημα με τις οφειλές προς τους δήμους φάνηκε έντονο, ειδικά μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι από διαφορετικές παρατάξεις δεν είχαν πληρώσει εγκαίρως τις οφειλές, με αποτέλεσμα να εκπίπτουν του αξιώματος.

Ο κ. Λιβάνιος σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε μια ρύθμιση προκειμένου να δώσουμε στους δήμους και τη δυνατότητα να εισπράξουν και να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση αλλά και στους οφειλέτες να μπορέσουν να είναι συνεπείς και να ρυθμίσουν ό,τι είναι».

Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως «έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με το υπουργείο Οικονομικών. Στο νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης υπάρχει διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών, ιδίως για τους ευαίσθητους οφειλέτες, δηλαδή εκείνους που δεν έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία και δεν έχουν και ακίνητη περιουσία, σημαντική στο όνομά τους, υπάρχει μια ρύθμιση που σχεδόν εκμηδενίζει τις προσαυξήσεις να μπορούν να πληρώσουν την οφειλή τους έως 60 δόσεις» πρόσθεσε.

Στα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι η ρύθμιση να προβλέπει μείωση προσαυξήσεων από 75% έως 95%. Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, είναι σε οφειλές άνω των 10.000 ευρώ να δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη, είτε φυσικό είτε νομικό πρόσωπο, να μπορεί παγίως να απευθυνθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Είναι μια λύση που θα βοηθήσει αυτούς, που οφείλουν πολλά λεφτά στους δήμους προκειμένου να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να ρυθμίσουν μία και καλή την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους».

Σχετικά Άρθρα

Στην Σκιάθο με την δημοτική αρχή ο ΓΓ Μ. Γραφάκος για θέματα διαχείρισης αστικών λυμάτων

otavoice

«Θαλασσινές Ημέρες»: Η Κόρινθος στρέφει ξανά το πρόσωπο στη θάλασσα

otavoice

Εθιμοτυπική επίσκεψη Διοικητή 601 Α.Τ. Π. στον Δήμαρχο Κιλκίς

otavoice

Δ. Αιγιαλείας: Φεστιβάλ «Οινοξένεια 2024: Αμπελώνες Γέφυρες»- Με τέχνη και εκλεκτό κρασί

otavoice

Συνεδριάζει στις 27/8 η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Πατρέων – Τα θέματα

otavoice

Δήμος Σουφλίου: Ο εκσυγχρονισμός του Δικτύου Ύδρευσης ξεκινά

otavoice