OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στο Συλλαλητήριο στην 88η ΔΕΘ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τα εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από κοινού με τους υπαλλήλους του υπολοίπου Δημοσίου Τομέα, καθώς επίσης και του Ιδιωτικού Τομέα, καλούνται να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) πώς η νεοφιλελεύθερη πολιτική την οποία εφαρμόζει είναι αδιέξοδη, καταστροφική και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. «ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ». Αυτό θα είναι το κεντρικό σύνθημα του Συλλαλητηρίου Διαμαρτυρίας, σε συνδυασμό με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.

Η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο με ευθύνη την κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.). Το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας συνεχίζεται, με τους μισθούς που παραμένουν καθηλωμένοι να εξανεμίζονται μέσα στις πρώτες λίγες ημέρες του μήνα. Η φτώχεια βαθαίνει, η κοινωνία εξαθλιώνεται οικονομικά και οι κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται σε ανησυχητικά πλέον επίπεδα. Η βία και η ανομία σαρώνουν, το κράτος δικαίου έχει πάει… περίπατο. Με τις συντάξεις να έχουν καταντήσει φιλοδωρήματα δεν υπάρχει πλέον κανένα αποκούμπι. Η ιδιοκατοίκηση που χτυπήθηκε ανηλεώς στα χρόνια των μνημονίων για να κερδοσκοπούν σήμερα οι έχοντες, δημιουργώντας μια εκρηκτική αύξηση στα ενοίκια, σμπαραλιάζει κάθε όνειρο των Ελλήνων.

Είτε από σκοπιμότητα, είτε από ανικανότητα η κυβέρνηση απλά παρακολουθεί, όπως τις φωτιές που κατακαίουν τα πάντα στο πέρασμά τους ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό, έτσι και την λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της, να κάνει στάχτη και αποκαΐδια το μέλλον των εργαζομένων, των
συνταξιούχων, των νέων παιδιών που «τρέχουν» κατά χιλιάδες να εγκαταλείψουν τη χώρα. Στην απόλυτη οικονομική καταστροφή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προσφέρει «κουπόνια» και «voucher». Κοινώς, ασπιρίνες… Την ίδια στιγμή το «χρέος» καλπάζει σε δυσθεώρητα επίπεδα, πολύ πάνω από το «χρέος» που επέβαλε τα μνημόνια στη χώρα, εξαθλιώνοντας την Ελληνική κοινωνία.

Δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο κατά της ακρίβειας και της απομείωσης των μισθών των εργαζομένων και συγχρόνως συνεχίζει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της με την καθιέρωση της 6ήμερης εργασίας, της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων Δομών του Κοινωνικού κράτους και της διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Εξυπηρετεί τα συμφέροντα των «ημετέρων», πριμοδοτεί το κεφάλαιο σε βάρος της εργατικής τάξης, βάζει στο στόχαστρο θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα και φαλκιδεύει κατακτήσεις πολλών χρόνων.

Με τους Νόμους εκτρώματα «Χατζηδάκη» (Ν.4808/2021) και «Γεωργιάδη» (Ν.5053/2023) η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) κατήργησε την πενθήμερη εργασία, ποινικοποίησε το δικαίωμα στην απεργία και απειλεί με πρόστιμα και ποινικές διώξεις όσους εργαζόμενους ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2021 και μετά όλες οι απεργίες κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Υπουργοί της κυβέρνησης προσφεύγουν στα δικαστήρια, για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά. Η κατάργηση των Νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για το συνδικαλιστικό κίνημα, όπως και η «Διάταξη Βορίδη» για εξάντληση κάθε ένδικου μέσου στις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Το Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) έχει ως κεντρικό αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Δημόσιο γενικότερα, δέκα τέσσερα (14) χρόνια τώρα, δεν είχαν καμιά αύξηση στον μισθό τους, παρά μόνο την αύξηση-κοροϊδία των 35,00-40,00 ευρώ, όταν οι περικοπές στα χρόνια των μνημονίων έφτασαν στο 40%. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στη στέγαση, στα καύσιμα και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης για να θησαυρίζουν οι «κολλητοί» και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Διεκδικούμε μεταξύ άλλων:

• Ουσιαστικές αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό τουλάχιστον 10% για όλους.

• Πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

• Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.

• Μισθολογική αναγνώριση της διετίας 2016-2017.

• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες για να σταματήσει η διάλυση και η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.).

• Μονιμοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες Συμβάσεις για πολλά χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.).

• Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ένταξη νέων κατηγοριών.

• Γνήσιο ενιαίο μισθολόγιο με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

• Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα συναλλαγής, διαφθοράς και κατασπατάλησης του Δημόσιου χρήματος.

• Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για τις υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργατικές διεκδικήσεις.

• Κατάργηση των αντισυνδικαλιστικών και αντεργατικών Νόμων Χατζηδάκη (Ν.4808/2021) και Γεωργιάδη (Ν.5053/2023).

• Διασφάλιση της 5νθημερης εβδομαδιαίας εργασίας και επαναφορά του ωραρίου στις 37 ½ ώρες εβδομαδιαίως.

• Τήρηση της Νομοθεσίας για την Υγεία και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναγνώριση της Επαγγελματικής Ασθένειας και του Εργατικού Ατυχήματος στους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, εντατικοποίηση των ελέγχων από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

• Καμία σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη.

Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όχι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όλοι μαζί στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.) που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024, και ώρα 6:00 το απόγευμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Απαιτούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια…

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ Ο.Τ.Α. Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ. ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024 – 6.00 Μ.Μ. ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

Σχετικά Άρθρα

Συνεδριάζει αύριο(28/8) το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ – Τι θα συζητηθεί

otavoice

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης «Τα παλιά Επαγγέλματα και η Αγορά» στο Βαλτεσινίκο

otavoice

ΠΚΜ: Εργασίες ρύθμισης αισθητήρων φωτεινής σηματοδότησης και κοπής πρασίνου

otavoice

ΠΣτΕ: Επανεκκίνηση έργου βραχοπροστασίας στο “Κοκόσι” του Δήμου Χαλκιδέων

otavoice

Δήμος Ελασσόνας: Αναβαθμίστηκαν τα γήπεδα τένις δίπλα στο ποτάμι

otavoice

Στο 24ο Γαβούστημα των Καππαδοκών στην Πλαγιά ο Δήμαρχος Κιλκίς

otavoice