OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Πεντέλη (βίντεο)

Με οργή και αγανάκτηση υποδέχτηκαν οι κάτοικοι της πυρόπληκτης Πεντέλης, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο της Παλαιάς Πεντέλης, όπου συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη για την απποτίμηση των καταστροφικών πυρκαγιών της 11ης Αυγούστου και την ανακοίνωση των μέτρων. Στην σύσκεψη που διήρκεσε επί τρείς ώρες συμμετείχαν κυβερνητικό κλιμάκιο και οι δήμαρχοι των πυρόπληκτων δήμων.

Πλήθος πολιτών ζητούσαν εξηγήσεις για το ολοκαύτωμα στο Πεντελικό Όρος και για τις εκτεταμένες ζημιές στον αστικό ιστό, ενώ οργισμένοι ζητούσαν τις παραιτήσεις όσων διαχειρίστηκαν με αυτά τα τραγικά αποτελέσματα την πυρκαγιά. Ειδικά οι Υπουργοί Βασίλης Κικίλιας και Άδωνης Γεωργιάδης προκάλεσαν την μήνη των συγκεντρωμένων, με αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης να αποχωρήσουν κυριολεκτικά από την πίσω πόρτα.

Κακή εντύπωση προκάλεσε η πρωτοφανής αστυνομική παρουσία, με 4 διμοιρίες ΜΑΤ και δεκάδες  αστυνομικούς, ενώ είχε αποκλειστεί η περιοχή, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται όσοι προσπαθούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η πολιτεία έχει στη διάθεση της το δοκιμασμένο μοντέλο της κρατικής αρωγής, με τον ίδιο να δεσμεύεται ότι θα επουλωθούν οι πληγές ενώ τόνισε ότι πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί η πρόοδος που έχει γίνει στον τομέα της πρόληψης με την πολύτιμη συνδρομή του προγράμματος αντίνερο. Δεν παρέλειψε να κάνει και την αυτοκριτική του τονίζοντας ότι το δόγμα πρώτης προσβολής πρέπει να γίνει με πιο επιθετικό τρόπο ενώ προανήγγειλε απολογιστική συζήτηση στη Βουλή στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Στόχος να προχωρήσουν γρήγορα τα αντιδιαβρωτικά έργα για να περιοριστούν τα οποία αντιπλημμυρικά φαινόμενα ενώ επισήμανε ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία η συλλογική κατάκτηση με τον καθαρισμό των οικοπέδων.

 

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη: «δεν πρέπει να κρυβόμαστε από πρόσκαιρες εντυπώσεις είχαμε δύσκολη φωτιά να αντιμετωπίσουμε μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή και κατέστρεψε και πολλές περιουσίες.
Η πολιτεία στη διάθεση της πλαίσιο πια κρατικής αρωγής δοκιμασμένο και απαίτηση μας να τρέξει γρήγορα – μπορούμε να το κάνουμε. Κάθε περιουσία που χάνεται είναι τραγωδία για τον ιδιοκτήτη. Έχουμε δυνατότητα να βοηθήσουμε να ξαναπατήσουν στα πόδια τους στους αριθμούς Που έχουμε μπορεί και πρέπει να τρέξει γρήγορα.

Πολύ μεγάλη επιτυχία και συλλογική κατάκτηση, έχει καταστεί κοινός τόπος και θέλω να το χαιρετίσω είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια και ο καθένας ξέρει ότι πρέπει να κάνει το δικό του έργο για κλιματική αλλαγή.

Τα κάναμε όλα τέλεια; Όχι αλλά πρώτη φορά είναι μια μεγάλη επιτυχία συλλογικής δράσης που πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αν θέλουμε να προστατέψουμε τις δικές μας περιουσίες.
Έχουμε κάνει και σημαντικά βήματα στο συντονισμό υπουργείο πυροσβεστική δήμοι περιφέρεια δασαρχείων δεν συνέντευξη δεν συνέβαιναν αυτά στο παρελθόν».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Λαρισαίων: Κοπές δέντρων και αντλήσεις στην πόλη λόγω της καταιγίδας

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Σας καλούμε να επισκεφθείτε την Τρίπολη, να κάνετε τις αγορές σας και να διασκεδάσετε»!

otavoice

Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αυτοματοποιημένο σύστημα φίλτρανσης νερού στη Μυρσίνη

otavoice

ΠΙΝ: Θερμές ευχαριστίες για τη στήριξη του Συλλόγου Πολυτέκνων Κέρκυρας

otavoice

Με φορείς, πλήθος κόσμου και σημαντικά συμπεράσματα η συζήτηση για το Μαίναλο

otavoice

Δ. Άργους Ορεστικού: Ολοκληρώθηκαν τα έργα αγροτικής οδοποιίας στην Κοινότητα Αμμουδάρας

otavoice