OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κοινό μέτωπο ΠΕΔ ΣτΕ και Δήμου Χαλκιδέων, κατά της εγκατάστασης ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην Αυλίδα

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε, την  Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων.

Μεταξύ των θεμάτων της συνεδρίασης, συζητήθηκε και το ενδεχόμενο κατασκευής ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα και κατά την τοποθέτησή της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων, καθώς και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, που δεν επιτρέπουν την νόμιμη εγκατάσταση μιας τέτοια μονάδας.

«Ιδιαίτερα η περιοχή της Αυλίδας είναι ήδη πολύπαθη βιομηχανικά. Είναι μια περιοχή με πολύ μεγάλη ιστορική σημασία, που όλοι την γνωρίζουν, γι’ αυτό και πρέπει να έχει μια διαφορετική αναπτυξιακή κατεύθυνση. Στόχος μας είναι να μειώσουμε τη βιομηχανική της τροχιά και όχι να την αυξήσουμε, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην είσοδο της Αυλίδας και ουσιαστικά στην είσοδο του Δήμου Χαλκιδέων και όλης της Εύβοιας. Η επιβάρυνση του οδικού δικτύου θα είναι τεράστια, ενός δικτύου που, όχι μόνο εξυπηρετεί τον Δήμο Χαλκιδέων αλλά όλη την Εύβοια.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος, τονίζοντας στη συνέχεια και τα νομικά ζητήματα που έχει μια τέτοια εγκατάσταση, καθώς το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν επιτρέπει την κατασκευή και λειτουργία τέτοιων εργοστασίων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τέλος, αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί, από τα συλλογικά όργανα του Δήμου Χαλκιδέων, το Δημοτικό Συμβούλιο και τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων της περιοχής, για τη μη εγκατάσταση της ιδιωτικής Μ.Ε.Α, επισημαίνοντας «Είμαστε σύσσωμοι όλοι και σύμφωνοι, και εγώ προσωπικά το έχω διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση ότι, δεν θα επιτρέψουμε την κατασκευή ενός τέτοιου εργοστασίου στην περιοχή.».

Το Δ.Σ της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο στηρίζεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, για μη εγκατάσταση ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην Αυλίδα.

Σχετικά Άρθρα

Κόντρα Μπέου- Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια – Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

otavoice

Δ. Ιωαννιτών: Συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για το προσφυγικό

otavoice

Δ. Νοτίου Πηλίου: Aυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές από Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α.

otavoice

Δήμαρχος Χαλκηδόνος: “Στηρίζουμε τον πολιτισμό του τόπου μας”

otavoice

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 54 σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

otavoice

ΠΔΕ: Συνάντηση του αν. Περιφερειάρχη, Χ. Μπονάνου, με το νέο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

otavoice