OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κόντρα Μπέου- Κουρέτα για τα νεκρά ψάρια – Παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για τον Παγασητικό, κατεπείγουσα έρευνα διέταξε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελική λειτουργός με έγγραφό της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου ζητά να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Παράλληλα, για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η περισυλλογή νεκρών ψαριών, ενώ νέο πλέγμα τοποθετήθηκε στο λιμάνι του Βόλου προκειμένου να συγκρατεί τα ψάρια, όπως έγινε πριν από τρεις μέρες με το πλέγμα στην εκβολή του χειμάρρου Ξηριά.

Η επιχείρηση περισυλλογής των νεκρών ψαριών συνεχίζεται και με καΐκια και από θαλάσσης, αλλά από εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος Βόλου που συλλέγουν με απόχες, όποια ψάρια βγαίνουν προς τα έξω.

Η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, αλλά για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες, ενώ οι φορείς κάνουν λόγο για τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φορείς

Ήδη, έχει ξεκίνησε η υποβολή μηνύσεων από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου και αύριο από τους εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης, ενώ το ίδιο εξετάζουν να κάνουν οι αλιείς, αλλά και η Ένωση Ξενοδόχων, όπως και άλλοι φορείς.

Την ίδια ώρα κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρετά και του δήμαρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, για το θέμα.

Μήνυση για παράνομο ενταφιασμό νεκρών ψαριών στην κοίτη του χειμάρρου Ξηριά, στο Διμήνι από χειριστή εκσκαπτικού μηχανήματος μισθωμένου από την Περιφέρεια, κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης, ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία του, την οποία δημοσιοποίησε με ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και συνοδευόταν με σχετικό βίντεο.

Σκληρή απάντηση στον δήμαρχο Βόλου για το ζήτημα των νεκρών ψαριών, έδωσε, μέσω δελτίου τύπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας. Ο περιφερειάρχης κατηγορεί τον δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέα Μπέο για «υποκρισία» και «θεατρινισμούς», για «αστοχίες» και εκφράζει την απορία του που οι Βολιώτες τον ανέχονται ακόμη ως δήμαρχο.

Και καταλήγει χαρακτηριστικά λέγοντας ότι “από εδώ και μπρος μπαίνω μπροστά εγώ στο πλάι του Βολιώτη. Ή αυτός ή εγώ”.

Σχετικά Άρθρα

Κοινό μέτωπο ΠΕΔ ΣτΕ και Δήμου Χαλκιδέων, κατά της εγκατάστασης ιδιωτικής Μ.Ε.Α στην Αυλίδα

otavoice

Δ. Ιωαννιτών: Συνεδρίασε η αστική ομάδα εργασίας για το προσφυγικό

otavoice

Δ. Νοτίου Πηλίου: Aυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές από Κλιμάκιο του ΕΛ.Γ.Α.

otavoice

Δήμαρχος Χαλκηδόνος: “Στηρίζουμε τον πολιτισμό του τόπου μας”

otavoice

Ολοκληρώθηκε η πρόσληψη 54 σχολικών καθαριστριών στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

otavoice

ΠΔΕ: Συνάντηση του αν. Περιφερειάρχη, Χ. Μπονάνου, με το νέο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

otavoice