OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Δωρεάν στέγαση σε όλους τους φοιτητές που κατάγονται εκτός νομού σπουδών

Κυβέρνηση –Περιφέρεια – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να εξασφαλίσουν δωρεάν στέγαση σε όλους τους φοιτητές που κατάγονται εκτός νομού σπουδών

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής των νέων φοιτητών στα Πανεπιστήμια. Όμως για χιλιάδες εργατικές-λαϊκές οικογένειες που τα παιδιά τους πέρασαν σε κάποια σχολή, όπως και αυτών που ήδη σπουδάζουν, μέσα σε όλα τα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας, των χαμηλών μισθών και συντάξεων, της απληρωσιάς και της ανεργίας που αντιμετωπίζουν, προστίθεται ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της εύρεσης στέγης για τα παιδιά τους που φοιτούν σε πόλεις μακριά από τον τόπο καταγωγής, αφού αυτή αποτελεί για πολλούς δυσβάσταχτο έως και απαγορευτικό για την διαμονή τους στην πόλη που σπουδάζουν.

Πολλές εργατικές-λαϊκές οικογένειες αναγκάζονται λόγω των ελάχιστων θέσεων που υπάρχουν σε σπουδαστικές και φοιτητικές εστίες στην Θεσσαλία και γενικότερα, που και σ’ αυτές υπάρχει χαράτσι, να μην στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές, γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα έξοδα κατοικίας ή άλλοι να στερούνται πολλά για να τα πληρώνουν.

Στη Θεσσαλία, οι ελλείψεις είναι τεράστιες σε φοιτητικές εστίες, αφού οι υπάρχουσες καλύπτουν ελάχιστους φοιτητές-φοιτήτριες. Οι ευθύνες αφορούν διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις και φυσικά και την σημερινή, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως και τις διοικήσεις του Πανεπιστημίου.
Να σημειώσουμε ότι και σ’ αυτές τις ελάχιστες εστίες, οι φοιτητές-τριες, δεν έχουν δωρεάν πρόσβαση, αλλά υποχρεώνονται να πληρώσουν ένα χαράτσι από 150 έως 400 ευρώ ετησίως.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Θεσσαλίας καταγγέλλει διαχρονικά τις κυβερνήσεις Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις διοικήσεις υου Πανεπιστημίου, γιατί δεν προχώρησαν επί χρόνια στην κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών, που να καλύπτουν δωρεάν τις μεγάλες ανάγκες στέγασης χιλιάδων φοιτητών – σπουδαστών, παιδιών λαϊκών οικογενειών.

Ζητά από τους παραπάνω αρμόδιους, να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή νέων φοιτητικών εστιών, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε πόλης της Θεσσαλίας και γενικότερα, χωρίς ΣΔΙΤ και χαράτσια, ώστε να δοθεί λύση στο σοβαρότατο πρόβλημα της δωρεάν στέγασης χιλιάδων φοιτητών.

Μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες εστίες σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις, να προχωρήσουν στη μίσθωση κλειστών ξενοδοχείων που υπάρχουν σε όλες τις πόλεις για την προσωρινή αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των χιλιάδων φοιτητών που δεν μπορούν να πληρώνουν ενοίκιο και να καταργηθεί η πληρωμή στις φοιτητικές-σπουδαστικές εστίες.

Σχετικά Άρθρα

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στο Συλλαλητήριο στην 88η ΔΕΘ

otavoice

Δήμος Κατερίνης: Πιάνουν δουλειά οι καθαρίστριες σχολικών μονάδων

otavoice

Ο Δήμος Χαλανδρίου ενισχύει την ιματιοθήκη του Δήμου Πεντέλης που καταστράφηκε από την πυρκαγιά

otavoice

Χ. Δούκας: «Μία ιστορική μέρα για τον Παναθηναϊκό και την Αθήνα»

otavoice

Ο Δήμος Σιθωνίας βάζει λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές

otavoice

Δ. Πατρέων: Παρέμβαση Προέδρου ΚΟΔΗΠ για τους παιδικούς σταθμούς

otavoice