OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ν. Κοροβέσης για εκλογές ΔΟΕ: Εδώ που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εδώ πρέπει να και συνεχιστούν!

Επιστολή -παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ηλείας Νίκου Κοροβέση στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, με την οποία καυτηριάζει την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να διεξαχθούν οι αρχιερεσίες της στο πολυτελές Costa Navarino στην Μεσσηνία και τονίζει ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνονται μόνιμα στην Αρχαία Ολυμπία. Μια απόφαση που προσβάλει την Αρχαία Ολυμπία και που επιβεβαιώνει το στίγμα της εμπορευματοποίησης της Ολυμπιακής Ιδέας, από τους “Αθάνατους”.

“Εδώ που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εδώ που ξεκίνησαν όλα, εδώ πρέπει και να συνεχιστούν”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κοροβέσης.

Ολόκληρη η επιστολή Κοροβέση:

Αξιότιμε πρόεδρε της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, πληροφορηθήκαμε προ μηνών την πρόταση και επιθυμία σας, η εκλογή του νέου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να τελείται μόνιμα στην Αρχαία Ολυμπία, στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στον τόπο που στέλνει το φως σε όλο τον πλανήτη, μεταλαμπαδεύοντας τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι, του υγιούς συναγωνισμού και της ευγενούς άμιλλας.

Ωστόσο, προς ιδιαίτερη έκπληξη και απογοήτευσή μας, πριν από λίγες ημέρες, ενημερωθήκαμε μέσω δημοσιευμάτων – και όχι μέσω επίσημης ενημέρωσης – πως τελικά, το Συνέδριο για την εκλογή του νέου προέδρου της ΔΟΕ όπως επίσης και η Τελετή Έναρξης θα διεξαχθούν στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα σε Πύλο και Μεσσήνη αντίστοιχα.

Είναι αυτονόητο, πως χαιρετίζουμε και συντασσόμαστε με την απόφαση, οι εκλογές της ΔΟΕ να πραγματοποιούνται μόνιμα στην Ελλάδα, όμως εφόσον αυτό καθιερωθεί, δεν μπορεί να γίνεται πουθενά αλλού, παρά μόνο στην Αρχαία Ολυμπία!

Θεωρούμε αυτονόητο, πως ένα τόσο σημαντικό γεγονός, πρέπει να λάβει χώρα στον τόπο που γεννήθηκε το σπουδαιότερο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη πριν 2800 χρονιά.

Στον τόπο που δεν έπαψε ποτέ να εμπνέει την ανθρωπότητα, στον τόπο που σημαίνει τόσα πολλά για το Ολυμπιακό Κίνημα και που μπορεί να το αναδείξει ακόμα περισσότερο.

Δε νομίζουμε πως, το επιχείρημα πως, το μέρος που θα φιλοξενήσει τις διεργασίες για την εκλογή του νέου προέδρου της ΔΟΕ βρίσκεται κοντά στην Αρχαία Ολυμπία και πως μια απλή επίσκεψη στο αρχαίο στάδιο, στον αρχαιολογικό χώρο και στο μνημείο που έχει ενταφιαστεί η καρδιά του αναβιωτή των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Πιερ ντε Κουμπερντέν, είναι αρκετή για να περιγράψει το μεγαλείο και την αύρα που εκπέμπει αυτός ο τόπος, ούτε είναι η πρέπουσα τιμή για ένα τόπο που εδώ και χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να εμπνέει, να προάγει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και να προβάλλει τις αξίες του Ολυμπισμού.

Θεωρούμε την συγκεκριμένη απόφαση λανθασμένη και υποτιμητική από όπου και όποιον έχει προέλθει και σας καλούμε, με δεδομένη την δύναμη και την επιρροή που έχετε, αλλά και την αγάπη που τρέφετε για την Αρχαία Ολυμπία και τις αρχές και τις αξίες που προεσβεύει αυτός ο τόπος, να κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να την αλλάξετε. Χρόνος και τρόπος υπάρχει. Πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη θέληση.

Η Ολυμπιακή Γη πρέπει επιτέλους να πάρει την θέση που τους αρμόζει στο εγχώριο και διεθνές γίγνεσθαι.

Θεωρούμε, πως τέτοιες αποφάσεις, υποβαθμίζουν τη σημασία και τη θέση της Αρχαίας Ολυμπίας στο Ολυμπιακό κίνημα, ενός τόπου με βαθιές ιστορικές ρίζες και διαρκή επιρροή στον παγκόσμιο αθλητισμό και δεν ωφελούν κανέναν εμπλεκόμενο.

Το Μεγάλο, το Ωραίο και το Αληθινό βρίσκεται εδώ!
Εδώ που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες!
Εδώ που ξεκίνησαν όλα, εδώ πρέπει να και συνεχιστούν!

Με εκτίμηση,
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης

Σχετικά Άρθρα

Δ. Χανίων: Ομόφωνο ψήφισμα ενάντια στις καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

otavoice

Με θλίψη αποχαιρέτησε το Χαλάνδρι τον πρώην πρόεδρο του ΔΣ, Σπύρο Κάζο

otavoice

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: «Όχι» στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα βουνά

otavoice

Κ. Νικολάκου: «Λίμνη Τάκα – Όχι άλλα ψέματα»!

otavoice

Κοζάνη-Γ. Κοκκαλιάρης: «Τον Νοέμβριο η μελέτη του ΕΚΕΤΑ για το Eco Θέρμανση»

otavoice

Κάλεσμα συμμετοχής στο θεατρικό εργαστήρι απευθύνει ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας

otavoice