OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, είχε σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα

Για σημαντικά ζητήματα του νησιού μας, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, είχε σειρά συναντήσεων στην Αθήνα, την προηγούμενη εβδομάδα.

Με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκο Παναγιωτόπουλο, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης των λυμάτων στην ΚΕΔ Πυλίου (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή) όπου δεν λειτουργούν επαρκώς οι εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών, που έχουν κατασκευαστεί εντός της δομής, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζητήματα ορθής λειτουργίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι, ο Δήμος Κω, αν και δεν είναι αρμοδιότητα του, θα βοηθήσει μέσω της ΔΕΥΑΚ, στην επικαιροποίηση της μελέτης που είχε υποβάλλει από το 2020 στο αρμόδιο υπουργείο.

Ο Δήμαρχος συζήτησε επίσης, τη δυνατότητα ενίσχυσης του δήμου Κω από το Ταμείο Αλληλεγγύης, για την υποστήριξη σημαντικών έργων που έχει εντάξει στον σχεδιασμό του. Ο Υπουργός, αναγνωρίζοντας το μεγάλο βάρος που έμπρακτα έχει αναλάβει η Κως στη
διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, δεσμεύτηκε να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Η χρηματοδότηση, για την κατασκευή μεγάλης αίθουσας επιβατών στο λιμάνι της Κω, στο πρότυπο λειτουργίας αιθουσών αεροδρομίων, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών στο χώρο Shengen, απασχόλησε την συνάντηση του Δημάρχου Κω με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα υποβληθεί μελέτη για κατασκευή κτιρίου που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του λιμένα Κω, που λειτουργεί ως πύλη αφίξεων επιβατών από τρίτες χώρες.

Παράλληλα, σε συνάντηση του με τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΚΤΥΠ κ. Νίκο Στρατηγέα, για την υπόθεση ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου, ο Θεοδόσης Νικηταράς εξέφρασε την αγωνία και τον προβληματισμό του για την ανάγκη απόλυτου συντονισμού των αρμόδιων υπηρεσιών, όπως της ΚΤΥΠ, του Υπουργείου Υγείας, της 2 ης ΔΥΠε Πειραιώς & Αιγαίου και του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., ώστε να μη διακινδυνεύσει η εξέλιξη αυτού του μεγάλου έργου.

Σχετικά Άρθρα

Θεσσαλία: Ξεκινούν νέα αντιπλημμυρικά έργα – Δ. Κουρέτας: Μπαίνουν σήμερα οι εργολάβοι

otavoice

Έκτακτη σύσκεψη για τα χιλιάδες νεκρά ψάρια στο λιμάνι του Βόλου

otavoice

Συνεδριάζει στις 30/8 το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων- Τα θέματα

otavoice

ΠΚΜ: Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων επί της 11ης επαρχιακής οδού

otavoice

ΛΑΣΥ: Αίτημα συζήτησης στο ΠΣ Αττικής για λήψη μέτρων αντιμετώπισης συνεπειών πυρκαγιάς

otavoice

«Κοινωνικό Φροντιστήριο 2024 -2025», στο Δήμο Αμαρουσίου

otavoice